2012-04-30 ? 17:14:58

Resultat!

Jahaja, då var det den 30 April och en månad med hyfsat strikta mat- och träningsvanor är till ända. Dock betyder inte det här att jag ska lägga mig på latsidan, nej nej. Jag ska fortsätta köra i samma spår så länge jag kan. Jag ska faktiskt ha orken till att köra ett vasalopp. Det förmodar jag inte är något man gör i en handvändning.

Jag tänkte göra som blondinbella: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article14756481.ab
Jag kastar också kläderna! Dels för att det är ett sätt för mig själv och se hur jag utvecklas. Det är nästan omöjligt att se någon förändring genom att titta sig i spegeln varje dag. Sen är det lite för er skull också. Jag vet att det är mycket roligare att följa en blogg om man verkligen får se resultaten.

Detta är det jag uppnått på 30 dagar. Allt utan kosttillskott, speciella dieter eller annat sånt där bös. Husmanskost och träning, det är mitt recept.
Jag kan säga att jag kommer inte gå tillbaka till hur jag såg ut på första bilden på ett bra tag. Det läskiga är att det bara är 30 dagar sedan..




Senare idag eller imorgon dyker videoblogg #2 upp!
2012-04-29 ? 21:49:44

Utmaning, träning och kommande invägning

Hejsan svejsan!
Idag har varit en helt vanlig, ledig dag. Jag har redigerat lite på nästa videoinlägg som förmodligen dyker upp här imorgon, jag har tränat, jag har umgåtts med en god vän och ätit sallad på hans balkong och Olivia gullar med sin surdeg som om det vore hennes bebis. Hon pratar till och med bebisspråk med den! Ibland höjer jag på ögonbrynen för min käresta, men hon är allt bra söt.

Dagens svettsession:
- Rullband i lutning, 30min.
- Stakmaskin, 30min.
- Bröst.


Jag försöker att ge kroppen en ordentlig genomkörare med en timmas konditionsträning cirka en gång i veckan. Det känns bra!

Imorgon är det invägning för April månad. Jag har relativt höga förväntningar på mig själv. Hoppas de infrias. Har jag gått ner 5-6 kg och minskat några centimeter kring midjan är jag nöjd. Det känns som en bra förstamånad!

Jag har också ett sidouppdrag till mig själv. En instruktör på gymet vann en staktävling på en mässa. Hon körde 352m på 1 minut. Rekord är till för att slås! Det ska gå - så småningom..
Nu har jag ett "uppdrag" åt er. Ett uppdrag som ska genomföras den 1 Juni. Ni får två alternativ, och det alternativ med flest röster genomför jag. Lämna en kommentar här nedan och skriv vad ni tycker.

Alternativ 1: 1 timme konstant stakning i stakmaskinen.
Alternativ 2: 1 mil stakning i stakmaskinen.

Jag vet vad som bör ta längst tid/vara jobbigast, men det vet förmodligen inte ni. Så, det är upp till er! 
2012-04-28 ? 22:16:05

Storstadshysteri och Michael Jackson

Jag frågar mig följande: Hur kan man bo i en storstad utan att få magsår och klaustrofobiska attacker om vartannat?
Den stressen och flödet på människor som infinner sig när man entrar Göteborgs gator är ju inte ens kul. Speciellt inte om man går där med Olivia, 160cm lång i ej väldigt utstickande klädsel. Det är som en stor våg som sveper bort henne.
Flera gånger tänkte jag på hur skönt det är att bo i en lite mindre stad och slippa allt sånt där. Skövde, du är fantastisk. Vi gick bland annat in på Cubus. Det dröjer länge innan jag sätter min fot där inne igen, det säger jag! Det var som att se myror springa omkring i sina gångar hemma i myrstacken. Fy!

När man går från nordstan upp mot Kompassen vet ni att det är väldigt trångt. Tänk er trängseln x3 eftersom det var lönehelg. Vad är det dummaste man kan göra då? Kommer ni inte på det så fråga karln som valde att ställa sig, mitt i gången och dansa Michael Jackson-danser, och i och med det bildar en stor ring omkring sig själv. Han måste ju ha plats såklart. Ett riktigt praktarsel. Hela, Hela(!) gången stoppades upp och jag spelade ut hela mitt mindre charmiga vokabulär. Jävla Michael Jackson säger jag.

Dessa dagar var inte bra ur en blivande vasaloppsvinnares ögon. Tre stycken restaurangbesök och en skål med lösgodis. Det är inte annat än att jag skäms lite. På måndag är det invägning till på köpet! Dubbeltrubbel. Men nu är det gjort. Jag får försöka att se mer långsiktigt. Mitt "nya" mål är att nå 99,9 kg innan 1 Juli.
För er som undrar startade jag på 110kg och 110cm runt midjan. Det blir väldigt intressant att se vad som har hänt när måndagens invägning är färdig. 


Filip och Fredriks liveshow. Rekomenderas starkt!



Min älskade livskamrat på restaurang "Nonna"



Me, Myself and I



Ja det smakade ju inte kattpiss direkt
2012-04-26 ? 14:28:52

Träningsvärk och svettsession

Hej långhoppa hare!
Nu kan jag snart gå utan att se ut att ha en trubbig pinne uppstucken i stjärten! Det är framsteg!
Min briljanta idé att "kuta" upp och ner för vår slalombacke genererade en träningsvärk som inte var/är av denna värld!
Varenda gång jag ska sätta mig ner så måste jag ta i med händerna först och liksom hissa ner mig själv, varsamt och försiktigt. Gå i trappor ska vi inte ens tala om. Men som sagt, nu börjar det släppa. När man har träningsvärk känner man verkligen hur ofta man använder musklerna. Skulle jag ta ett steg och filma det med en höghastighetskamera och sen titta på det i slowmotion skulle man precis lika gärna kunna tro att någon daskar till en bryllépudding sådär lagom hårt med en matsked.

Igår var jag på gymmet kl 20. Jag brukar aldrig vara där så sent. Det var som ett helt nytt gym, människomässigt. Det brukar vara hyfsat samma personer som är där vid samma klockslag. Men igår kändes det annorlunda. Kände knappt igen en själ. Kändes lite skönt faktiskt.
Igår kl 20 och idag kl 12. Det är lite klent med vilotid egentligen, men vad gör man inte när man börjar jobba kl 16?

Dagens svettsession:

- 15min stakning
- 15min rodd
- 10min uppförsbacke
- Rygg


Styrketräningen blir lidande nu när jag satsar mer på förbränningsträning och kondition, tyvärr. Men det är så jag prioriterar för tillfället.

Imorgon pyser jag och Olivia till Götlaborg, så ingen blogg då. Tack för mig hej!


Stakmaskin. Jag kör med lite mer böjda ben för att träna dem också.
2012-04-25 ? 16:37:18

Pappersmjöl och annat bös

Olivia har länge försökt, utan större framgång, att göra mig fullkornsmedveten. Allt ska ha något med fullkorn att göra! Om det sen är i pajdegen, flingorna eller pastan, det spelar ingen roll.
Jag gick med på att börja äta bulgur, vanlig bulgur. Hon såg direkt sin chans. "Nu är han fast!" tänkte hon.
Det tog inte ens två dagar innan hon kom hem med ett paket fullkornsbulgur. Vad hade jag räknat med egentligen?

Fine, jag erkänner, man blir mer mätt och står sig bättre på en portion fullkornspasta kontra snabbmakaroner. Snabbmakaronerna rinner igenom kroppen som vilken lättflytande vätska som helst. Hon har vunnit över mig i många av våra fullkornsdiskussioner. Hon har fått mig att gå ifrån den där vita pastan som jag pratade om. Nu är det piskrapp ifall pastan inte är iprincip svart. Jättegott är det. Jag hittade faktiskt svart ris idag, på ica. Men icke.

Ja, vi var på ica idag. Olivia hade fått för sig att hon skulle baka. Surdegsbröd. Surdegsbröd! Det hör man på namnet att det inte smakar vaniljglass och varma sommardagar, säg inte emot mig! Hon stoppade ner konstig ingrediens efter konstig ingrediens. Det var frön, nötter och annat bös. Bland annat ett "mjöl" som jag aldrig sett förut. Helt seriöst, det ser ut att vara köpt på apoteket! Vitt, stelt och skittråkigt. Det kvittar hur matkunnig man är om man ska baka med det där. Det kvittar ifall mormor skulle baka sina bästa plättar med det där, det skulle ändå smaka papper!

Nu ska jag gå och hjälpa till med baket. För surdegsbröd förstår ni, det tar ca fem dagar att baka. Det är inte bara gott, det är praktiskt också! Kanon!


Speltdinkel. Allvarligt?

2012-04-24 ? 15:29:46

Lurendrejeri!

Vad är det här för lurendrejeri!? Här går man runt i tron om att världen är god, men vad får man för det? Inte någonting!

Vi konsumerar väldigt mycket kyckling här hemma. Det är gott, lättlagat och nyttigt. Den perfekta maten med andra ord. Man kan ju göra så mycket med det också, bara fantasin sätter gränser! Usch, det lät klyschigt.

Ica säger att deras "egna" märke "ica basic", som enligt uppgifter förövrigt inte alls är deras egna märke utan  "euroshoper" med ett nytt namn. Det är bara vad jag har läst, så hoppa inte på mig!

Ica skriver på lappen att deras "Ica basic kyckling 1000g" kostar 49;-/st. Vad är det för snicksnack? På påsen står det 900g. Vart är de resterande 100 grammen kyckling frågar jag mig! Det här blir något för Janne Josefsson att gräva djupare i. Jorå.

Ica, ni är skyldiga mig en kycklingfilé! En liten sådan, men ändå!







2012-04-23 ? 15:46:29

Helvetesbacke och överskattning

- Vem är du?
- Jag är döden.
- Kommer du för att hämta mig? Snälla sig att du kommer för att hämta mig!

Lite så kände jag idag. Jag har funderat ett tag på att springa upp och ner för Skövdes slalombacke "billingebacken". Maken till blåögdhet och naivt tänkande får man leta efter. Vem tror jag att jag själv är? Terminator?!
Tanken var att springa upp och ner tre gånger, det borde trötta ut mig rejält tänkte jag. Jo tjena.
Jag sprang ca 200m (till ankarliftens avstigningsplats), där tog jag helt slut. Det är sjukt mycket brantare än vad man tror. Vi ska inte ens tala om det övre partiet i backen.

Jag konstaterade väldigt hastigt att löpa upp för hela backen kan jag se mig i stjärnorna om. Men skam den som ger sig! Har jag bestämt mig för att jag ska "springa" upp och ner tre gånger, så ska jag upp och ner tre gånger. Så är det bara. Det finns liksom inga alternativ. Det får ta hur lång tid det vill, men jag ska upp och jag ska ner - tre gånger.

Risken finns att jag inte kommer kunna gå imorgon. Jag orkade knappt gå upp för trappan här hemma. Men vad gör det om 100 år? Inte ett dyft! Ska tilläggas att jag gjorde mina tre rundor, precis som jag bestämt mig för.


Den som säger "det ser faktiskt inte så brant ut". Åk och spring själv först!
2012-04-22 ? 16:58:52

Söndag

Det är något visst med söndagar. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men det känns som man verkligen inte har några måsten. Det är bara chillax hela dagen lång. Idag gjorde varken jag eller min kära Olivia ett dugg fram tills kl 14.30 då vi tog tag i livet och traskade ner till gymmet. Idag var det motigt, men vad gör man inte! Det går inte att ligga på latsidan här inte!

Jag ställde mig på vågen idag också, det går åt rätt håll! Man blir sjukt peppad när man märker att det man gör och sliter för ger resultat! Med det i bakhuvudet och kanske skaraborgs bästa träningslista i lurarna gör mig oövervinnerlig! Har jag någonsin berättat hur ödmjuk jag är?

Dagens:
- 30min uppförsbacke på bandet
- 10min stakmaskin
- Mage

Jag försöker hålla träningspassen till ca 1h. Hellre en timmas effektivitet än 1h 30min slöande.

Jag investerade i en "amerikansk fotboll" häromdagen också. Citationstecken pga att den inte är riktigt. Den är gjord i 100% gummi och kostade 99;- på stadium. Jag och Robin var ute och kastade lite igår i hopp om att bli upptäckta av någon schysst scout.
Vi blev inte upptäckta av någon och vi var fullkomligt värdelösa - tills min gamla elev kom. Han och hans vänner spelar i Skövde Dukes och kan det där. Nu är vi redo för draft!







2012-04-20 ? 14:28:01

2012-04-20

Halloj! Idag hade jag bestämt mig för att ta en vilodag, framförallt för att vila knän och leder.
Jag vet att jag i mångas ögon kan verka lite klen och att ni tycker att "det är bara att köra", men så är det inte riktigt. Jag har haft knäskador/knäproblem ända sedan barnsben, och nu försöker jag verkligen bli av med det. Därför är jag försiktig med hur mycket det ska ansträngas.

Jag kunde inte valt en bättre dag att vila på, tha'ts for sure. Vädret ute är lagom lajbans. Regnigt, kallt och allmänt uschligt. Jag börjar inte stratta runt på stadiums löparbanor förens kl 16 idag, så jag har en hel dag att slå ihjäl. Dagen är stark, den är svårslagen, den vill inte riktigt bli ihjälslagen.

Jag har i många dagar nu haft saker att aktivera mig med tills att det är dags att stämpla in på jobbet - men inte idag. Idag har jag tråkigt. Nästa träningspass blir på söndag eftersom jag jobbar hela dagen imorgon.

Vad tyckte ni om videoinlägget förresten? Har ni inte sett det så är det bara kika. Det finns här nedanför.
Som avslutning bjuder på en välkomponerad och fantastiskt rolig bild av utsikten från ett av mina fönster.

 

Utfyllnadsbild. Foto: A. Hvass


2012-04-19 ? 23:55:04

Videoblogg #1

Booyakasha!
Nu är den alltså här, videoblogg numero uno.
Hope you'll like it. Lämna gärna en kommentar och säg vad ni tycker.



2012-04-18 ? 20:50:29

GoPro HD hero 2

"Din beställning från sportkamera.se finns att hämta hos ditt DHL-ombud".

Jag älskar när man får de där sms:en. Man går och väntar som ett barn på julafton att ens produkt som man beställt ska dimpa ner i brevlådan, och när den väl gör det är det lite av ett hallelujah-moment!

Nu har jag äntligen fått min GoPro 2. Ska bli oerhört kul att se vad den går för!
Det är väl inte mer att göra än att ge sig ut imorgon igen, bara för att. Jag som hade tänkt att vila imorgon...



2012-04-18 ? 14:05:42

Dagens svettsession

Hej hopp och halloj!
Dagens svettsession bestod av näst intill 8km inlines. Inlines i motvind. Eftersom jag körde "ett varv" så kan jag omöjligt haft motvind hela vägen, men det kändes så! Det låter tuffare så och gör min prestation mer anmärkningsvärd.
Det finns ju besserwissrar som inte skulle låtit sig väntas på med att anmärka på att "Hur tänker du när du säger att du har motvind hela vägen när du åker i en cirkel? Pucko." Blablabla. Så, nu besparade jag er det. Skönt va?

Vad händer halvägs? Jo, efter ett av hundratals staktag med stavarna så lossnar själva staven från handtaget!
Jag satte i staven precis som vanligt, men på tillbakavägen har jag bara med mig handtaget fram. Måste sett otroligt kul ut för bilen jag mötte. Dagens skratt, varsågod. It's on me!


Gillar frisyren. Ser ut som Banarne!


Målgång: 13:37. Säger inget mer.

2012-04-17 ? 17:00:16

Nöjd!

Nu är jag nöjd. Idag fick jag sona för mina misstag i helgen. Tårtorna skulle bort!
Straffet, eller belöningen, det beror lite på hur man ser det, bestod av en timmas konstant konditionsträning.
Usch, fy och satan vad jobbigt det var! Jag har aldrig i hela mitt liv fystränat en timme i sträck...

- 30min uppförsbacke på löpbandet
- 15min roddmaskin
- 15min stakmaskin


Jag märkte också när jag satt där i roddmaskinen och kämpade som aldrig förr, vilken sjuk människa jag är när det kommer till tävlingar.
Det satte sig en kille bredvid mig, och direkt tänkte jag att "Du din jävel, du har inte en chans. Aldrig! Jag är snabbare än dig och jag är bättre än dig. Jag ska bannemig visa dig hur det går till!".
Jag blev nästan lite rädd för mig själv. Det gjorde att jag tog ut mig ännu lite till. Så till killen som satt och rodde bredvid mig - du ska ha tack!
Det bjöds också på ett par benövningar för att riktigt suga ur den lilla kraft jag hade kvar. Det var fantastiskt!
Jag är nöjd.



2012-04-16 ? 22:04:45

Tårtaaaaa!

Ahapp. Då var vi här igen.. Tårta. Även den här var tyvärr oerhört smarrig.

2012-04-16 ? 11:45:00

22 hestar i hagen!

Grattis på födelsedagen Mattias! Tackar så hjärtligt, det var vänligt! Nu är du 22 år och får därmed en extra hest i hagen!

Olivia hade sagt till mig i förväg att "Vaknar du innan du bör så får du faktiskt låtsas sova tills jag kommer och väcker dig!"
Det borde inte vara några problem tänkte jag, jag brukar sova till 10.30 eller liknande - men inte idag. Självklart inte. Eftersom jag inte fick/ville förstöra Olivias överraskningsmorgon så fick jag snällt ligga kvar i sängen, inte göra ett ljud och vänta. Jag väntade, och väntade. Till slut händer det. Tösa brister ut i skönsång! Åh denna skönsång! Ljudet av en lite halvt tondöv men ack så gullig och omtänksam Olivia fyller rummet. Det var trevligt. Det var fint och 22-årsdagen var ett faktum.
Hon gav mig även ett litet paket. Två biljetter till Filip och Fredriks liveshow i Göteborg! Bug och bock för detta!

Självklart hade hon brassat på med en inte alltför vanlig frukost. Pannkakor och ciabattabröd...
Jag känner gång på gång att valet av månad att "hårdköra" i var lite halvbra vald. Nu är det som det är, jag får ta det med en liten nypa salt. Det kommer fler månader!


Morgonfrisyren blir min present till er. Grattis!


Inte helt dumt!

2012-04-15 ? 21:59:11

Bristen på fantasi!

Satan vad dålig fantasi jag och Olivia har. Tacos till kvällsmat och en liten smooty booty en timma senare.

Kycklingtacos eller tacos med köttfärs, det är frågan. Idag bjöds det på kycklingtacos, eller fajitas, som det fint heter.
Vi måste på riktigt försöka vänja oss av med att äta så mycket tacos. Det blir utan tvekan två gånger i veckan. Jag försöker intala mig själv att det faktiskt är bra mat. Det kanske det är, jag vet inte riktigt. Det borde vara det! Kyckling och grönsaker. Självklart är det ju creme fraiche i, men vilken mat har inte antingen det eller någon form av matlagningsgrädde i sig. Är det inte i själva rätten så har man någon typ av sås. Så det är lite svårt att undvika känner jag. Sen har vi då brödet. Olivia har försökt i evigheter att få mig att äta grovt tacobröd. Ha! Den dagen den sorgen säger jag. Det är inte värt det. Inte en chans.

Om det nu är någon som tänker "Hallå! Vad hände med den där milen du skulle åka? Klene fan!"
Det var tänkt att jag skulle åka inlines idag, så blev det inte. Det blev kökstjänst istället. Det är ju inte fel det heller. Eftersom jag är rena rama speedkulan i köket så går det på två röda att få maten klar.

Imorgon är det dags att beställa filmkamera. Det är dags att sätta igång det här på riktigt! Känns som det har varit mycket snack och lite verkstad..




2012-04-14 ? 23:09:26

75-årskalas

Alla dessa tårtor. Jag blir så trött på alla tårtor!
Idag var det 75-årskalas och dags att hålla sig i skinnet igen. Kul, kul.
Champagne och tårtor. Tårtor, plural!

2012-04-14 ? 10:42:47

Mattias får en träningspartner!

Idag mina vänner, idag ska jag visa min vän Robin hur svett ser ut, känns och smakar (ja, man får alltid lite i munnen)!

Han ska börja på mitt gym, blir skitkul att ha någon att träna med. Idag tänkte jag bjuda på stakintervaller. Grattis Robin! Styrkemässigt får vi se vad det blir.
Nu har jag sålt min stora klumpiga kamera, så på måndag beställer jag nya kameror. Jag har också ett redigeringsprogram som fungerar klockrent. Nu är snart videoinläggen här ska ni se! Kommer blir kanonkul!

Men såatte, ha en bra lördag då och håll tummarna för att Liverpool spöar Everton i FA-cupen. En liten parentes sådär.
Tack hej!




Robin, nu är det slut på soffhäng och ölhävning!
2012-04-13 ? 13:14:54

Vilodag för en hypokondriker

Idag är det Fredag. Kul, kul. Just den här fredagen är lika med vilodag. Hypokondriker som jag är så har jag lite småont här och där. Inte träningsvärk-ont, utan mer i leder och skit. Sa jag förresten att jag fyller 61 på måndag?

Faktum är att jag är alldeles för tung för mitt eget bästa. Let's face it, höfter, knän och leder tar mycket stryk när jag springer och har mig. Måste rasa ner under hundrastrecket känner jag. Visste ni förresten att det är mitt just nu största mål, att väga 99,9kg? Det har jag inte gjort sedan nian...

Jag går och är orolig hela tiden för att jag ska skada mig. Varje liten känning gör mig lite småstirrig. Just nu är jag orolig för min vänstra armbåge. Lite för höger knä också. Höger knä har varit friskt i hela mitt liv, har aldrig haft problem med det - tills nu. Eller, problem och problem, det kan lika gärna vara inbillning. Det är ingen smärta, men jag tycker mig ana något ont där. Som sagt, hypokondriker.

- Hej jag heter Mattias och jag är hypokondriker.
- Heeej Mattias.



2012-04-12 ? 15:32:48

Premiär!

Idag var det inlinespremiär! Och som alla vet är premiärer extra jobbiga. I alla fall när det har med träning att göra. Det är jobbigt, det är slitsamt och man får ont både här och där. Det är med andra ord förjävligt.

Det började med att jag inte hittade mina löparhandskar som jag här när jag kör. Har jag inte handskar får jag stora skavsår och blåsor i händerna av stavarna, inte kul.
Det är inte ofta jag blir riktigt arg, men då blev jag förbannad på riktigt. Jag vet inte riktigt vad som hände. Stackars Olivia måste trott jag släppte lös demonerna inom mig och skulle hoppa på henne. Allt gick bara emot mig och så blev den här vantincidenten det som gjorde att det rann över, tyvärr.

Innan hade jag dock varit en riktigt duktig hest och rengjort alla hjuls kullager samt bytt håll på hjulen. Nu får hesten havre ikväll.
Det blev en runda på ca 35min. Ganska lagom, ganska svettigt. Dock kändes 8h på skidor väldigt långt borta...





2012-04-11 ? 20:28:47

Full fart!

Fy satan vad jag är trött. Sitter här, nyvaken, och försöker kämpa ihop ett inlägg utifrån bästa förmåga.
Idag stod klockan på 04.40, jobbet började 06. Jobb mellan 06-18. Ett lätt litet pass sådär.
Under dagen kände jag av mitt vänster knä. Det är det knät jag rehabtränar och försöker att få bättre. Hur går det? Måttligt!
Jag har varit hos sjukgymnasten och fått övningar som jag ska göra här hemma... Det går inte i racerfart direkt.

Igår fick jag och Olivia en idé. Vi hade inte något speciellt för oss när klockan slog 20, så vi tog på oss löparkläderna och sprang iväg en runda. Dålig idé. Knät tog stryk och det är mest troligt därför det gnäller idag.

Olivia fick vara vägvisare. Jag hade bett henne att hålla sig så mycket på oasfalterade vägar som hon bara kunde. Det blev kanske inte riktigt så mycket oasfalterat som jag hade tänkt mig, men det är ju inte lätt för henne att veta vad som är "mycket" och "lite" asfalt. Knät fick spö, och så var det med det!
Aeh, från och med nu får löpningen ta ett steg åt sidan och lämna plats för andra former av motion; rodd, stakmaskin, lutande löpband och crosstrainer.
Nu går jag och lägger mig igen. Är ju helt sjukligt trött. Haj!


Vänster knä anar inte vad det har att vänta sig. Stackare.
2012-04-10 ? 19:21:01

Omväxling förnöjer... inte!

Allting ska vara som det alltid har varit, maten ska smaka som den alltid smakar osv. Jag kanske har en släng av autism, vem vet. Frågar du mina närmaste tycker de nog jag är oerhört fjantig när det gäller sånt här.

Oftare och oftare här hemma bjuder Olivia till bords med en ny maträtt. Jag är alltid skeptisk. Något jag är allergisk emot, och det vet hon, är att ha äpple i maten. Big no!
Bryr hon sig om det? Nixpix.

Tidigare idag föreslog Olivia att vi skulle prova något nytt. Skeptismen smög sig på och jag försökte övertala henne till att tacos annars är rackarns gott. Till vilken nytta? Det blev nyskapande i hästväg.
Det bjöds på något fisktjosan med äpple, curry och kokosmjölk. Jag såg någon orange/gul smörja på en skärbräda och frågade vad det var för något.

- Äpple,
svarar hon glatt.

Äpple alltså. Jahapp. Kul.
Jag får trösta mig själv med att det är nyttigt. Det är det viktiga!


Hmm..


Fick faktiskt krypa till korset och erkänna att det var gott!

2012-04-10 ? 13:33:35

Missförstånd

Att ta, inte allt, men ganska mycket i den här bloggen, men en skopa ironi är viktigt. Annars missförstår man lätt mina budskap. Det här är en blogg med en komisk och ironisk touch. Tål man inte det bör man inte läsa.

Eftersom kritiken inte lät sig väntas på måste jag klargöra en sak. Jag kritiserar inte personer som använder kosttillskott - på rätt sätt! Det enda jag "kritiserar", om man nu ens vill kalla det det, är de ungdomar som dricker proteinshakes "bara för att".

Självklart använder elitidrottare kosttillskott, det var inte riktigt min poäng.
Förhoppningsvis förstod de allra flesta vad jag menade i förra innlägget, men tydligen inte alla.

Nu vet ni!

Tack för mig!
2012-04-10 ? 12:40:06

Min syn på kosttillskott

Jag har alltid varit anti kosttillskott. Varför då, tänker ni?
Det har blivit till en fluga. Alla håller på med det och förväntar sig mirakulösa resultat, helst utan att behöva gå och träna överhuvudtaget. Kosttillskottet gör ju jobbet åt dem.

Jag ser kids som langar upp sina proteinshakes i gymets omklädningsrum. Proteinshakes som det inte tar många sekunder att få reda på vilken smak det är. Det berättar de illa kvickt för sina målbrottspolare.

- Fan Tompa, har du choklad?
- Ja fan, det har jag. Smakar skit. Fan vad äckligt det är asså.


Man ser verkligen hur de grimaserar när de dricker smörjan. Först grimaser och sen låter de flaskan hänga lite slappt i händerna medan de snackar om hur senaste 16-årsbogrens var.

Jag ser även folk som radar upp hylla efter hylla med pulver, piller och vätskor. Allvarligt talat. Jag skulle gissa på 9/10 inte läser innehållsförteckningen på produkterna de köper. Men det är klart, utvecklarna av de här produkterna vill ju bara idrottarnas bästa, de vill ju inte bara sälja iväg massa skit för att tjäna pengar. Absolut inte.

Jag blir så trött på den naiva inställningen hos folk som håller på med sånt här i kanske lite överdriven mängd. Jag säger inte att man inte får dricka proteinshakes, absolut inte. Men det är de som dricker det bara för att man "ska". Det är de jag har svårt för, och i och med det har jag också svårt för produkten.

Kosttillskott har blivit en fjantig innegrej bland clearasilluktande tonårspojkar som tror att de kan uppnå svällande biceps med hjälp av enbart pulver. Slår vad om att de inte tänker ett dyft på vad de stoppar i sig utöver det där. Men det är klart. Sålänge de har sitt proteinpulver så kan de såklart äta vad de vill varje dag.

Jag blir så trött.


Fel!


Rätt!
2012-04-09 ? 19:43:03

Första träningspasset!

Tjipp och välkomna!
Idag gjorde jag mitt första riktiga träningspass inför vasaloppet 2013. Jag har varit dålig i ett par veckor och har därför inte varit kapabel till någon riktig träning. Men nu - nu jävlar! Full fart!

Det brukar vara motvilligt och kämpigt att gå ner till gymet, men idag var det annorlunda. Dels för att jag inte har tränat på ett tag och nu var sugen som socker på att röra lite på mig, men också för att jag vet att jag måste träna. Det finns inga genvägar!
Det blev 30 minuter på rullbandet och 10min stakträning i stakmaskinen och ett lite mindre pass för axlarna. Summa summarum, cirka 1h träning, dvs precis lagom.

Jag har kört stakmaskin ett par gånger förut, det är helt tokjobbigt. Det är knappt roligt. Hela kroppen måste jobba; mage, rygg, axlar, triceps och ben. Jag ska försöka slänga upp en film eller liknande någon dag när jag kör.
Jag hade stått i maskinjäkeln i sisådär två minuter. Två kämpiga minuter, när det gick upp för mig att jag ska stå såhär i cirka 7-8h. Motiverande? Nej. Inte någonstans faktiskt. Det var nästan så att jag kände mig lite uppgiven och fick nästan lite ångest.

Idag bjöds det på lyxmiddag deluxe här hos Carlsson/Nilsson. Pestopasta med bladspenat, broccoli, fetaost och körsbärstomater. Till det - kyckling. Jo jag tackar!



En frukt om dagen håller doktorn i kragen. Eller hur går den där "ramsan"?
2012-04-09 ? 13:09:44

Betessläpp

Då har mina kära skor med hjul fått smaka asfalt för första gången i år. De var så ivriga att de kunde jämföras med kor under betesläpp. De fullkomligt skenade iväg och det fanns inget som kunde stoppa dem!

Jag och Olivia har kommit på en ny metod för att få oss båda till att vilja gå ut och ta en liten mindre promenad på kvällarna. Jag har alltid tyckt det varit bland det tråkigaste som finns. Att bara gå ut och gå, jag förstår inte grejjen.
Igår kom jag dock på den briljanta idén att jag kunde åka inlines medan hon gick. Strålande, briljant, fantastiskt och fullkomligt lysande! Familjefriden är räddad!

 

2012-04-08 ? 19:51:59

Temptations (djup, engelsk berättarröst)

Jag ringer till Olivia på min rast och frågar vad vi ska käka till kvällen.
Olivia: Jag vill ha kycklingrulle!
Crap.

Då var frågan. Ska jag försöka lura mig själv genom att vara "nyttig" och ta en kebabsallad som låter ganska nyttigt men som i själva verket är nästan lika onyttig som en riktig pizza, eller ska jag slänga ihop något hemma?

Jag tog mig själv i örat och bestämde mig för att skippa alpinas frestelser. Det ni! Jag är lite som Batman.
Istället festar jag ikväll på två knäckemackor med makrill, två ägg samt en hemmagjord smoothie gjord på frysta hallon, mango, blåbär och mjölk. Duktig hest. Jorå.


Olivias rulle


Min smarriga tallrik! Winning.


2012-04-08 ? 11:31:19

Synd

Förlåt mig för jag har syndat. Jag har druckit öl. Jag kunde inte hjälpa det, det var inte mitt fel!

Ja, jag tänker leva i förnekelse.
Ölen var dock god och sällskapet desto godare, så det kanske var värt det ändå.

Sveriges herrlandslag är förövrigt i OS. Det är tamigtusan ett riktigt hallelujah-moment!



2012-04-07 ? 12:56:45

Hur tänkte jag där?

Hur tänkte jag när jag valde att april månad skulle bli den månad som jag tänkt "hårdköra" i? Uppenbarligen tänkte jag inte på att påsken är lagd precis lagom i april. Crap.

Min kära mor skrev till mig på Facebook igår att "Du är välkommen hem på påskmiddag imorgon. Det blir marängswiss till efterrätt". Ahapp. Kul.
Hon vet mycket väl att jag slevar i mig marängswiss som en besatt om det skulle vara så.

Inte nog med att det är påsk. Jag lyckades även trilla ut ur mamma den 16 april för snart exakt 22 år sedan också! Då blir det väl tårta och annat jox. Det är ett tufft liv!

Jag kommer att behöva en plan..

2012-04-06 ? 17:32:05

De gör det inte lätt för en..

Här försöker man sköta sig kostmässigt. Tro fan att det står, inte ett, utan TVÅ öppnade påskägg på matbordet här på jobbet. Sitter nästan som i trans och stirrar med tom blick på godiset.

Det här är inte sportsmanship överhuvudtaget!

2012-04-06 ? 11:15:48

Ett mindre lajbans morgonkonstaterande

Idag skulle min träning börjat på riktigt med en runda på mina snabbaste inlines. Hade till och med inhandlat en ny hjälm för tillfället!

Jag går upp på morgonen och konstaterar uppgivet att "Aha, inte det nej." Hade ju varit otroligt onödigt att ha lite flyt ibland! Vilket sjujäkla skitväder rent ut sagt. Snöblandat regn och +1,3 grader. Kul.

Ikväll spelar Sverige OS-kval mot Ungern. 17.00 blåser domaren igång. Ställ alarmet!

 

 

Kommer nog aldrig vänja mig vid att ta kort på mig själv. Men vad gör man inte?!

Får så mycket uppmuntrande kommentarer, så det får det väl vara värt då!

2012-04-05 ? 21:22:17

Pizza eller fisk på knäckebröd?

Okej. Jag är ett matvrak. Ett matvrak av rang! Jag älskar mat och allt därtill.
Förut åt jag tills jag knappt kunde få i mig mer och tog gärna om både en och två gånger. Eller låt oss säga såhär; jag tog om tills det kom till den punkten att jag fick en konstig blick av någon vid bordet. Då var det dags att släppa sleven.

Men nu, nu är det andra bullar! Eller, bullar är det inte tal om. Jag har halverat portionerna och äter bara ett lagat mål mat om dagen. Det kanske är för lite egentligen, jag vet, men nu i början får det bli så så jag tappar lite kilon och får den där jäkla bollen i rullning.

Idag är inte min käresta hemmavid och kan laga någon mat. Visst, jag kan laga egen mat, men jag känner verkligen inte för att ställa mig och göra det kl 21 efter arbetet. Istället dukar jag upp med vår finaste duk och bjuder till en brakmiddag bestående av två perfekt kokta ägg samt två knäckemackor med makrill. Satan vad gött, som vi säger i västergötland.


Proteiner. Voila!
2012-04-05 ? 14:30:19

Det går åt rätt håll!

En viktig sak att tänka på när man siktar på att tappa lite vikt, skaffa bättre kondition eller liknande är att sätta upp små delmål. Idag uppnådde jag ett av mina!

Jag drog på mig mina jeans precis som vanligt men kände att jag nästan höll på att tappa dem(!)
Jag fick helt enkelt dra åt skärpet. Nu är det bara ett hål kvar, sen är det "maxat", och det har det aldrig fått vara.  Ett riktigt Hallelujah-moment!

Som sagt, ett litet mål på vägen. Det är skönt att se att det går i rätt riktning. Dock blev det ingen träning idag på grund av tidsnöd. Ska verkligen försöka ta mig i kragen och ge mig ut imorgon!

Har någon vägarna förbi Elins Esplanad idag, kom in och säg hej till mig på stadium och förgyll min eftermiddag!
Tack för mig.


2012-04-04 ? 22:10:28

Schyssta lagg!

Idag dök de upp, mina efterlängtade, supersnabba skidor. De är av märket madshus och är 210cm långa. Nu är jag stallkamrat med northug!
Nu är bara frågan hur i hela friden jag ska lyckas med att montera på bindningen. Jag kan knappt sätta ihop en ikeamöbel för bövelen!

Jag har valt att åka på ett par skidor som är gjorda för någon som väger 100kg. Nu är jag piskad till att gå ner, fantastiskt! Jag behöver sporrar som dessa.

Imorgon planerar jag att börja träna lite lätt. Uppdatering om hur det går kommer givetvis imorgon.

2012-04-03 ? 17:48:52

"Paket på väg till dig"






Ja, tröjan är tvättad sen sist..

2012-04-03 ? 13:38:08

Hur man inspirerar andra...

Jag bor som bekant med min söta, rara och ganska lilla, Olivia. Det verkar faktiskt som jag, på något sätt har lyckats inspirera henne! Idag tog vi vårat pick och pack och knallade bort till Elins Esplanad och min arbetsplats, Stadium. Det var dags för Bambi att ge sig ut på isen.

Vi gick ut med ett par skinande, nya och asballa inlines. Vi garderade oss även genom att köpa en hel skyddsutrustning te'na. Vi pratade om att Olivia skulle åka hem ända från själva butiken - tills vi fick syn på svängdörren. Tänk vilken massaker det kunde blivit. Hujjedamej.
Jag kan se det framför mig; Stackars Olivia rullar emot dörren i tron om att världen bara är god. Hon får möte av en farbror med rullator som inte riktigt svänger så skarpt som man skulle vilja. Olivia grips av panik, trillar och kläms i svängdörren. Fy.


2012-04-02 ? 18:56:37

120402

Det är verkligen inte varje dag man känner sig ivrig till att träna. Idag är en sådan dag. Nu är det som så att jag har en tajming lika bra som, ja. Precis när jag bestämt mig för att satsa lite så drar jag på mig sjukdom.
Hela förra veckan var jag dålig och nu har den här "dåligheten" gått upp i näsan. Känns som någon tryckt upp en rykande färska öronpropp i vardera borre.

Nästa vecka planerar jag att börja med lite videoinlägg. Blir lite roligare då, right?
Förhoppningsvis släpper förskylningen nu i veckan så jag kan börja på riktigt.
Tills dess får ni hålla till godo med min träningslista från spotify. Tacka mig senare.


Träning
2012-04-01 ? 23:03:35

Tallriksmodellen

Såhär nära tallriksmodellen har jag nog aldrig varit. Inte i praktiken iallafall. Nu är det bara att försöka hålla det här i sisådär ett år till. Ska
väl inte vara några problem.. Hmm. Maten är det jag, Mattias Ramsay som har lagat. Jo jag tackar!

2012-04-01 ? 11:16:26

Fitnessfighten

Halloj! En tjej som gick i min parallellklass, Ellen, hon driver en blogg: http://alltomellen.blogg.se. Check it!
Under mars månad höll hon på med fitnessfighten. Det måste jag säga var lite inspirerande. Sen att det har ett lite klatschigt namn gör det inte sämre. Fitnessfighten. Jo men det låter bra.

Eftersom jag behöver en liten skjuts i rätt riktning här så tänkte jag att jag kör på ordentligt i en månad och ser vart det leder. Få bollen i rullning liksom. Kan hon kan jag!
Jag tänkte tävla mot min vän Robin. Den som torskar ska få någon form av straff. Har någon en bra idé på ett härligt "straff", så säg till!

Resultat får ni se 1 Maj. Om det är ett resultat värt att visa upp såklart...
Låt den segaste månaden på länge börja!


Nej det är inget skämt..

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!