2012-05-31 ? 20:52:59

Handskar utan handskar

Helt seriöst, vad är det här? Folk på jobbet tror jag har fått tyfus! Ni vet det där som lilla Ida hade i Emil i lönneberga. Man skulle kunna tro att jag har handskar på mig, men så är inte fallet. Det här är vad Better Bodies träningshandskar lämnar efter sig - nya hanskar! Sjukt praktiskt.
Det värsta är att det inte går bort heller! Det sitter i ett dygn ungefär, lagom kul. Jag bara väntar på att jag går och tränar innan ett bröllop eller något.

Är det någon som vet ifall man kan reklamera dem? Eller är det meningen att det ska vara såhär? Och kom inte och säg att "det blir så när det blir blött", för det kan ju både Kreti och Pleti räkna ut med armbågarna att man blir blöt/svettig när man tränar. Det ser ju ut som jag har inseminerat ett askfat! Trött jag blir..

2012-05-31 ? 11:24:57

Invägning!

Jahaja, då var det den sista dagen i månaden, och det betyder invägning. Jag var lite "nervös" inför den här invägningen, eftersom jag har slarvat en del den här månaden. Det har blivit pizza, det har blivit McDonalds, det har blivit öl och det har blivit godis. Jösses vad illa det låter. Skäms nästan lite för att jag inte har gått upp i vikt istället.
Men det här får bli ett bevis på att man inte behöver alla dieter och metoder. Ät allt i måttlig mängd och träna ordentligt, då går det ändå!

Sjukt retligt att jag idag vägde in på 100kg blankt. Ett ynka hekto till och jag hade varit under mitt mål, som egentligen är satt till jul...
När jag förra månaden vägde in på 103,5 hoppades jag verkligen på att komma under 100 till just den här invägningen, det kändes inte omöjligt - men icke! 3,5kg minus blev det samt -4cm i midjan. Helt okej ändå. Jag är inte jättenöjd, men inte missnöjd heller. Jag har ju trots allt inte skött mig helt fläckfritt.

Nu börjar det tuffa "partiet" av året för alla viktfighters - sommaren. Hujjedamig. Grill, potatissallad, glass, öl - listan kan göras lång. Det är bara att verkligen försöka äta allt med måtta och inte vräka i sig. Målet nu, det säger jag på en gång, är att gå ner 2kg i månaden. Det ska och bör gå.
Det är inte så konstigt att viktminskningen har trappats av lite. Det är ju de första överviktskilona man tappar lättast. Se bara på biggest loser-deltagarna. Första veckan var det en kille som tappade 16kg. Första veckan, inte månaden. Det är sånna överviktskilon som bara rinner av.

Här kommer i alla fall dagens utvecklingsbild. Nu får ni vänta en månad på nästa!




Lite trist att skillnaderna blir mindre och mindre..

2012-05-30 ? 21:18:59

Att blanda mat

Är det något jag aldrig kommer växa ifrån, så är det att blanda maten. Sad but true.
Det blir så mycket godare när man blandar!
Det ser barnsligt, och lite äckligt ut, men det blir som sagt så mycket godare.
Säg att man har tre komponenter på tallriken som ska ätas: Sallad, lax och sås. Blandar man inte får man först ta sallad, sen lax för att sedan doppa i såsen. Det är på tok för krångligt, och alla smaker blandas inte på rätt sätt. Det kan smaka för mycket lax eller för mycket sallad. Det är inte bra. Sen kan man ha riktig otur och bli serverad något som inte riktigt vill ligga still på gaffeln. Man kan bli precis tokig! Säg att man hugger tag i en bit klyftpotatis, sen ska man då ha på en bit kött. Köttet har då en tendens till att rulla av, vilket resulterar i att man får göra om proceduren om, och om igen. Det blir tröttsamt efter ett tag.

Det är en hel vetenskap det där. Blanda maten för bästa smak!




Det här ser dock inte så tokigt ut!
2012-05-30 ? 14:03:58

Alla dessa metoder!

"Mirakelmetoden", "LCHF", "GI" och allt vad det heter. Atkins finns väl någon som heter också?
Jag blir lite less på alla dessa metoder! Herregud, det behövs inga metoder!
Börja träna tre gånger i veckan, och då menar jag inte bara styrketräning, utan minst lika mycket förbränningsträning. Träna tre gånger i veckan, slopa onyttigheterna och fyll en tredjedel av tallriken med smarrig eller mindre smarrig sallad, huvudsaken är att den är nyttig. Gör man det där kommer man gå ner i vikt, och det är varken jättesvårt eller jättejobbigt. Man behöver inte ta till sådana "extrema" metoder såsom "LCHF", "Atkins" eller "GI".
Självklart är det svårare för vissa än andra, det vet jag också. En del kämpar som oxar för att tappa 1kg i månaden.
Är så fallet får man försöka tänka på varför man gör detta. Är det för att gå ner en herrans massa kilon snabbt, eller är det ett mer långsiktigt mål för att sedan kunna behålla sin vikt? Går man ner för mycket på för kort tid är risken väldigt stor att man lika fort går upp de kilona som man en gång tappat.

Säg att du väger 85kg och tycker att du är lite överviktig. På ett år klarar du utan problem att gå ner 12kg - minst! Och att gå ner 12 kg när man har 85 som startvikt är hur bra som helst! Slår vad om att du klarar både 15 och 20 också. Men bara för att inte sätta målet för högt så kan 1kg/månad vara ett schysst mål.

Rom byggdes inte på en dag, som man säger. Det gäller att ha tålamod, något som jag är dålig på. Jag är ivrig och vill att saker ska hända så fort det bara går. Jag vill ha magrutor och svällande biceps efter dag tre.

Slopa alla metoder som blir för jobbiga att hålla i längden säger jag. Kör i säkra hjulspår och putsa tallriken med lite sallad - det räcker. Och träna såklart!


"Succémetoden", jo jag tackar..
2012-05-29 ? 21:28:36

Våg!

Eftersom actic haft två veckor på sig att laga/fixa fram en ny våg, men inte lyckats med detta, tog jag saken i egna händer. Jag gick och köpte min egna våg! 199;- på clas ohlson, som hittat!

Tanken slog mig ifall jag skulle smälla på med en sån där high tech-sak som mäter kroppsfett och annat bös - men 800 spänn för en våg, nja. Det fick bli en vanlig hederlig. Det här blir kanon!


Bra hållning..
2012-05-29 ? 17:39:20

Done and done!

Done and done! Nu har tre dagar med ganska intensiv och jobbig träning passerat. Jag känner att jag behöver en vilodag nu, vilket jag ska ha imorgon. Det blir alla tiders. Jag tänker sova så länge jag bara kan, gå upp och göra världens godaste frukost och sen slå på en bra serie. Hoppas att det regnar, bara för att maxa mysbarometern.

Vad mycket "skönare" det är att träna med tunga vikter och få reps än tvärtom. Den här veckan är det just det som gäller. Idag stod ryggen på schemat. Istället för att pina sig igenom 15 reps där de 10 första bara är en tråkig tansportsträcka, är det nu max från början. Det gillar jag! Jag blev överraskad över hur mycket, för mig och mina mått mätt, jag kan lasta på i vissa övningar, det är bara ett tecken på att all träning gett resultat!
Det kan jag ge som tips! Våga höja vikten! Man ska alltid klara lite mer än vad man gjorde föregående träningspass. Sen om det "bara" är en halv repetition, det gör inget. Du har gjort mer än du gjorde sist!

Jag lyckades deala till mig en anställning som städpojke idag också. En vän till mig, Mårten, satt i roddmaskinen och jag bestämde mig för att störa honom med lite prat. Jag ställde vattenflaskan på roddmaskinen, på själva "hjulet/fläkten". Tror ni den åkte ner? Tror ni den sprack och ungefär 1 liter vatten rann ut på golvet? Tror ni jag fick springa fram och tillbaka med otaliga meter papper för att sätta mig på alla fyra och torka upp det? Tror ni Mårten tyckte det var kul? Svaret på samtliga frågor är: nej.
Nej, självklart är svaret "ja". Vid sånna situationer är det bara att försöka skratta  bort det, vilket jag ändå tycker att jag gjorde ganska snyggt. Skämdes inte ens! Nu måste jag köpa en ny vattenflaska, crap!

Gick även och frågade i receptionen var vågen tagit vägen. "Den startar inte, men det är inget vi kommer fixa idag." Nehe? Den har varit borta i två veckor! Då får man väl skicka iväg första bästa praktikant för att inhandla en ny våg! Vad kan det kosta, 199kr? Så svårt kan det inte vara att fixa en våg.



2012-05-28 ? 18:12:53

Allt går!

Det tog ett par timmar för mig att ladda batterierna såpass mycket att jag pallade med att bege mig ner till Actic. Men ner kom jag! Och tränade gjorde jag! Har jag bestämt mig för att träna, eller göra något annat för all del, då ska det bannemig mycket till för att jag inte skulle göra det. Det tror jag nästan är det viktigaste när man ska ta tag i träning och hälsan; att vara envis och bångstyrig.

När jag var liten var jag som en liten maskin, min ork tog aldrig slut. Mamma och pappa kallade mig för "Turbo", just för att det gick i 120 från morgon till kväll. Stackars dem.
Jag sprang alltid "proppen" uppe på berget. Det är ett populärt lopp på 2,5km som fortfarande springs av barn varje onsdag uppe på billingehus.
Jag var kanske åtta år gammal när jag sprang 2,5km på 11:41. Det är läskigt att jag efter alla år kommer ihåg just den tiden. Och för att vara åtta med ben lika långa som en petflaska och lungor lika stora som en skål med flingor, är det ganska bra.
Jag vet inte när det hände, men någon gång mellan 9-12 slutade jag tycka det var roligt att springa och ha mig. Kan mycket väl varit när morfar dog. Jag har alltid efter det tyckt det varit motigt när vi skulle ut och springa med handbollen/fotbollen, det var det värsta jag visste. Jag hade också blivit sämre tränad än vad jag var när jag var yngre. Nu vann jag inte längre, nu kom jag inte först och nu var jag inte heller störst. Det tyckte jag var lite motigt, så inget blev särskilt kul. Är man 13-14 år gammal och van vid att vinna allt man ställer upp i, göra mest mål i laget och vara störst av alla, och sen helt plötsligt blir allt till raka motsatsen, då blir det tungt. Har man en gång varit bland de bästa, då är det inte kul att på bara ett år gå till att vara "en i gänget". Det säger sig ju självt. Jag ser att det här kan uppfattas som lite divigt och skrytigt, men det är absolut inte tanken. Jag säger bara som det var.
På senare år har jag (dock) blivit mer målinriktad, envis och kommit till insikt att man kan inte vara bäst på allt, men man kan i alla fall försöka och göra så gott man kan. Sålänge man gör det så räcker det gott och väl.

Förra sommaren satt jag hemma hos min morbror på hans altan och hade det skönt. Fråga mig inte hur vi kom in på ämnet, men min tid på 2,5km kom på tal, och han skrattade och sa att "Ja, kommer du under 13 nu ska du vara nöjd!".
Det där, mina damer och herrar. Sånt tål inte jag. Eller, tål och tål. Jag tar inte illa upp, men då vaknar tävlingsmänniskan i mig med ett ryck och med glöd i blicken. Jag vill så gärna motbevisa och visa att jag minsann visst kan! Jag är inte svag!
Inte ens 24h tog det innan jag var uppe på berget och skulle ge det ett försök. Tid: 11:10. Med "rätt" mått mätt  är det inte en särskilt bra tid, men jag slog mig själv och jag motbevisade min morbror. Det räckte för mig då, och det var det som var huvudsakliga syftet. Tror ni jag var nöjd? Tror ni att min morbror Johan fick höra det?

Allt går om man bara ger sig fan, rent ut sagt, på det. Ge inte upp, för man orkar så mycket mer än vad man tror. Jag har sagt det förut, men det tåls att sägas igen!

Dagens svettsession:

- 20min crosstrainer
- 15min stakmaskin
- 25min löpning
- Mage

 

2012-05-28 ? 12:40:23

2012-05-28

Nackdelen med att släpa sig ner och träna på söndagar är att jag inte alls är lika sugen på att göra det igen idag.
Nu sitter jag med lite värk i kroppen från passet igår, vetandes att idag är det 1h-pass som gäller. Just nu känner jag att jag inte orkar det, men jag ger det en timme så får vi se. Känner jag mig själv rätt kommer jag inte att vika ner mig.
Vetskapen om att jag måste träna imorgon också är måttligt tillfredställande. Jag är inte mycket för att träna tre dagar i rad, det blir lite mycket. Två dagar-vila-två dagar-vila, det är precis lagom.

Igår grillade vi, jag och Robin. Marinerade, grillade kotletter med hemmagjord klyftpotatis och en klick bearnaise. Det är riktig byggarmat det! Även fast det inte var sådär supernyttigt så var det tokigt gott. Ett par grillade champinjoner till det plus lite sallad. Jag klagade inte.
Varenda gång vi ses ordar vi om stundande fotbolls-EM. Vi är laddade till max! Igår gjorde vi även varsinn drömelva som vi kommer tävla med. Gör din egen drömelva HÄR. Väljer ni att göra det - säg gärna till, så kan vi tävla i samma liga.



2012-05-27 ? 16:02:10

Bra dag!

Inför varje inlägg sitter jag och tragglar med en bra rubrik. Längtan efter att vara lite klämkäck kanske blir lite för stor ibland. Jag är föga nöjd med den här kan jag säga. "Bra dag!" Låter oerhört kul och medryckande. Herregud, det är ju så tråkigt att klockorna stannar.

Strunt i det, det är inte viktigt! Det som idag är viktigt är att uppmärksamma våra mödrar. Så jag tänkte börja med att sträcka ut mina två armar och ge min kära mamma en högteknologisk internetkram! Varsågod!

Dagens träning då;

- 20min crosstrainer
- 15min stakmaskin
- Bröst
- Axlar
- Triceps


När man kommer upp för trapporna och ska gå in på actic håller man alltid en tumme eller två för att det inte ska vara mycket skor i skohyllan. Om det inte är det, betyder det, logiskt nog, att det inte är mycket folk där överhuvudtaget. Jag gillar inte att vara bland folk på gymmet. 10 personer, det är precis lagom, och det var ungefär vad det var idag.
De hade plockat bort vågen idag. De gör det ibland och jag begriper verkligen inte varför. Rätt som det är så är den borta och förblir så i flera dagar, ja till och med veckor! Jag behöver veta min status!
Ni minns att jag satte "Modellerna" på min minuslista för någon vecka sedan(?) Idag var jag tvungen att vända och gå åt andra hållet för att inte mitt skratt/leende upp till öronen skulle synas alltför mycket. Jag kan inte hjälpa det!

På torsdag är det invägning. Då kommer även nästa utvecklingsbild!


Pheew. Skönt!

2012-05-27 ? 10:46:40

Världskändisen

Ja, var ska jag börja?
Jag och ekan sopade banan med övriga i kubb. Jag och rasmus sopade banan med övriga i "med andra ord". Jag, Ekan och Daniel sopade banan med övriga i bowling. Så gick tävlingarna. Let's leave it there.

Igår gick det upp för mig hur de riktigt stora "bloggmänniskorna" har det, eller kändisar överlag för all del. Flera gånger stötte jag ihop med folk som på ett eller annat sätt hade snappat upp min blogg och berömde mig för det jag gör och önskade mig lycka till.
Det känns nästan lite småläskigt, allt blir så verkligt helt plötsligt när man möter folk face-to-face. Läskigt, men kul! Jag blir lite ställd och vet knappt vad jag ska säga, haha! Jag som brukar vara så frispråkig annars.
Det är en sak att sitta och gömma sig bakom en datorskärm, en helt annan ute på stan.
Jag tänker på hur de som bloggar enbart för att provocera, och i och med det inte är särskilt omtycka av majoriteten, blir bemötta ute...

Jag skulle gå in på glädje när vakten säger "Vad gör du här? Vi serverar inte proteinshakes här". Det tyckte jag var lite småkul. Nu är jag bekant med personen i fråga, men jag hade inte väntat mig att han följde mig. Kul!
Såhär efter 5h sömn känner jag mig helt okej ändå. Jag är inte bakfull, inte alls (nej, inte sarkasm), jag är bara lite trött. Men sen när är trötthet en anledning till att inte röra på sig?
Idag är det söndag, och som jag skrev i mitt träningsschema så innebär varannan söndag någon form av träning. Jag tror att jag på klatschig engelska ska "Hit the gym. Yeah.".



2012-05-26 ? 11:57:10

Mattias bastar 67!

- Grattis på födelsedagen Mattias!
- Tack!
- Hur känns det att fylla 67? Jag måste säga att du ser lite småsliten ut..
- Det känns att man börjar komma upp i åldern nu. Sliten är väl bara förnamnet skulle jag säga.


Jag rullade precis ur sängen. Ja, lite försent för att vara optimalt kanske. Mina första stapplande steg skulle kunna jämföras med, ja jag vet inte vad. Varenda muskel i kroppen verkar vara 5cm för kort, lite så känns det. Stel och jävlig. Att jag har spenderat natten i Skövdes förmodligen varmaste lägenhet gör det inte bättre. Jag var inte jättekaxig igår kväll kan jag säga. Det var inte många rätt hos lilla Mattias.

- Början till nageltrång (femte gången)
- Fullt med blåsor i händerna
- Sönderbiten av mygg och andra skitdjur
- Visdomstanden håller på att ploppa upp
- 30 grader i lägenheten
- Bröstvårtorna skavde (efter löpningen blödde de..)
- Snuvig

- Fläkten vi ställt upp i sovrummet låter lite för mycket

Det var synd om mig! Nu är det dock morgon och ny dag, nu behöver jag inte känna att jag har en dötråkig natt som måste kämpas igenom efter bästa förmåga. Idag ska jag fira en vän som fyller år, vilket blir trevligt! Det kommer väl bli en öl eller två, men det är okej.

Jag tänkte på igår vilken bra träningsvecka jag har haft! Förmodligen den bästa hittills. Jag har tränat 4/5 dagar, kört tre pass där konditionsträningen hållt på i en timme, slagit personligt distansrekord i både löpning och inlines. Är faktiskt ganska nöjd med mig själv!

Nu ska jag äta frukost/brunsch!




2012-05-25 ? 12:16:49

10km löpning!

Tänk vad lite vilja kan göra, och hur en dag kan svänga från att vara en riktig skitdag till att bli raka motsatsen.

Olivia hade, utan min vetskap, ställt klockan på 08.30 idag. Hon tyckte att vi skulle gå och träna så vi var klara tidigt och i och med det kunde spendera lite tid i solen innan jobbet. Jag blev irriterad och sa att jag skiter i att träna idag. Jag hade sovit fruktansvärt dåligt i den otroliga värme som härjar i vår lägenhet, till råga på det var jag lite sliten i kroppen från min lilla tur igår. Jag var inte på något träningshumör helt enkelt.
Sedan sa en inre röst till mig att jag var en riktig klendank som viker ner mig för minsta lilla, och det är minsann inte såhär man når några resultat! Att sitta på arslet och tycka lite småsynd om sig själv, vad är det för fasoner?
Jag bet ihop och gick ner till gymmet, jag tänkte att jag kunde ju jogga i 30min och köra lite ben eller något.

Väl på löpbandet kände jag mig förvånansvärt pigg, så efter 1km så kläcker jag till Olivia som stod bredvid mig att "Är du med på milen?". Det var hon.
Precis när vi bestämt oss så gick det upp för mig. "Helvete Mattias. Du har aldrig i ditt 22-åriga liv sprungit längre än 7km. Hur ska du orka det här? Du har problem med ditt vänstra knä, du är klena höfter, du har inte världens bästa kondition samt du är lite toanödig. Smart drag." Men vet ni vad? Jag orkade, och jag höll tätt!
Jag hade ett mål, det var att komma under 60 minuter. Springa en mil på över en timme finns inte på kartan.

På vägen uppkom det dock som sagt några problem. Vid sisådär 7,5km kändes det som att Bush släppte lös sitt värsta bombademang i magen på mig. Ett tips till er som tänker börja springa: Gå på toaletten innan. Tro mig.

Summa summarum: Det är att komma ner till gymmet som är jobbigt. Strunta inte i det bara för att man kanske inte riktigt känner för det. Det blir bättre när man kommer dit! En trög morgon kan mynna ut i ett riktigt schysst träningspass! Ge inte upp!



2012-05-24 ? 14:48:12

Till stöpen och tillbaka

Jahaja, det var det det. Eller, das was das das.

Fy satan och hans tre bröder, vad jobbigt det var. Eftersom jag är så briljant i mitt tankesätt, valde jag att inte ta med något vatten. Bra drag Mattias. Det skulle visa sig senare att det blev oerhört retligt..

Jag åkte ut till stöpen och allt rullade på (badom tss!) ganska bra måste jag säga. Det var hemvägen som skulle visa sig vara något utöver det vanliga. Den uppförsbacken som kommer ganska precis innan Ryd, jag tror ni vet vilken jag menar, den går parallellt med den stora bilvägen. Den backen den sorgen säger jag. Efter 15km slit kommer en sån backe, det är inte okej någonstans.

Jag kämpade mig uppför backen, utan att stanna! Det kanske låter lite "barnsligt", att ens prata om att stanna. Men jag ska säga er att förra året när jag försökte mig på att åka ut till stöpen, då slutförde jag inte ens rundan. Jag vände innan jag kommit till stöpen samt stannade och vilade i backen. Den här gången hade jag även en cyklist framför mig som hade valt att gå av cykeln för att gå. Henne skulle jag bara om!

När jag var vid lunden och hade kört ungefär 18km ringer Olivia. Jag struntar i att svara men förstår att hon har rast. Eftersom jag var så fruktansvärt törstig så tänkte jag att jag kan slå två flugor i en smäll. Träffa henne på lunchen och snacka lite skit, samt få vatten. Så jag svängde upp mot McDonalds och stannade där i en kvart. Där slog jag även av min runkeeper (den som mäter hur långt jag har kört).
Nu i efterhand ångrar jag att jag stängde av den. Vem stänger av den när den står på 1,93mil, och när man har cirka 1km kvar hem?! Den hade ju slagit över till två mil! Fruktansvärt irriterande.
Jag vet i alla fall att jag har åkt två mil, det räcker.






Ser inte mycket ut för världen. Men jag vill passa på att ägna mina, inte en, inte två
utan sju blåsor, en stunds gnällande. Gummihandtag kan fara å flyga!

2012-05-24 ? 11:49:55

Ingen mördarbacke!

Vaknade av ett sms från Erik: "Blev inringd till jobb idag, så det blir tyvärr ingen billingebacke idag". Jag jublar och fullkomligt voltar ut ur sängen!

Nu är frågan, gym eller inlinesutmaningen? Det lutar nog åt utmaningen. Det var faktiskt ett tag sedan jag var ute och rastade de små liven. Det mindre bra är att jag vet inte exakt vart jag ska. Jag vill ju inte slösa dyrbar tid på att yra omkring som en annan höna. Sånt har jag inte tid med!

Det är nästan märkligt med mig hur tävlingsinriktad jag är. Så fort Alex, Olivias bror, igår nämnde att hans kompis hade åkt till stöpen och tillbaka på 1h 15min väcktes den lilla tävlingsdjävulen i mig. Jag älskar att ha någon, eller något för all del, att tävla mot. Att känna pressen och att verkligen inte vilja förlora, det är det bästa! Nackdelen med den här tävlingen är att det är så långt! Jag har som längst åkt 8km på inlines, och nu ska jag åka 1,7 mil! Smart drag Mattias, väldigt smart. Skitsamma, det får gå som det går! Kanske är dags att börja "långloppsträna" redan nu...

Gick förbi spegeln idag på morgonen, nu tycker jag att man kan se ytterligare lite utveckling på kroppen min. Jag hoppas innerligt att det inte är inbillning och att jag då kommer få skämmas när jag lägger upp nästa utvecklingsbild om exakt en vecka. Lägger upp den förra utvecklingsbilden så får ni som inte sett se. Det blir även en reminder till mig om att inte sluta kämpa!


Rättelse! När jag i all hast gjorde den här bilden skrev jag fel vikt.
Jag vägde inte 103. Jag vägde 103,5!
2012-05-23 ? 22:29:59

Dagen som är idag

Halloj!
Idag har det varit dåligt med uppdateringar, men det är enbart för att dagen har gått i 110 hela tiden. Okej, kanske inte riktigt 110, men i alla fall 90.
Dagen har varit träningsfri, hör och häpna! Öppnade morgonen med att jobba 8-14 för att direkt efter möta Olivia över en 8 kronorsglass, som inte kostar åtta kronor, utan tio. För mig kommer det trots det alltid heta "8-kronorsglass". Kontroversiell? Jag? Nej nej.

Det är ju ett nedrans tjat om den här solen som nu valt att visa sig från sin lite varmare sida, och att man ska ta vara på de soltimmar som ges och bla bla bla. Jag ger mig. Eller jag gav mig, rättare sagt. Jag åkte hem till mitt föräldrahem och fläkte ut mig likt en fläskpannkaka och beredde mig på att bli gräddad.

Jag kom på att jag är lite som en förbannat stor köttbit. Jag bränns väldigt lätt på utsidan om man inte steker mig rätt. Det tar väldigt lång tid för att få mig riktigt genomgrillad, och det krävs otaliga timmar i solen med diverse solskyddsfaktorer. Jag blir inte brun, jag blir röd/lila. Direkt. Det gäller att börja grunda tidigt på sommaren ifall jag ska hinna grilla igenom hela mig och ge mig själv en fin färg. Så är det!

Vi blev hundvakter idag också. Jag har ändrat mig, jag vill inte ha hund. Vi lämnar det där.
Jag fick en utmaning av hundens ägare! Åka inlines till stöpen och tillbaka på 1h 15min. Det ska absolut tas an. Dock inte imorgon, för imorgon har min kompis Erik övertalat mig till att springa upp och ner i den där förbannade slalombacken igen. Jag förstår inte att jag går med på det. Jag har gjort det en gång, vad mer har jag att bevisa?! Jag orkar verkligen inte!
Struntsamma, nu är det som det är. Jag får bita i det sura äpplet och försöka pina mig igenom de tre "varven". Jag slutför det jag har antagit mig!





2012-05-22 ? 22:50:45

Mer ork än en gladiator!

Det kanske inte är jättemycket att vara stolt över, eller?
Jag fick Roddy "HERO" Benjaminssons blogg länkad till mig där han beskriver hur hans backträning i billingebacken var. Jag måste säga att jag är lite förvånad, men samtidigt ganska nöjd. Det måste ju vara ett kvitto på att man sliter ganska bra.
Ni minns väl när jag var uppe i billingebacken och sprang? Gör ni det inte så slänger jag upp videon här under.




2012-05-22 ? 16:42:12

Man orkar mer än man tror!

Hejsan!
Dagens träningspass är avklarat. Jag vet inte vad som har hänt, men passen tar nästan numera två timmar! Det kan jag tycka är lite för långt, men ska jag hinna med allt så får det faktiskt bli så. Jag har inget direkt bättre för mig ändå. Kan visserligen vila lite kortare tid mellan seten/övningarna, då får jag ner tiden lite.

Dagens svettsession:

- 20min stakmaskin
- 20min löpning
- Rygg
- Biceps


Den här veckan kör jag med lite lättare vikter, men desto fler reps. Jag försöker att göra 15 repetitioner i varje övning. När jag kör tunga vikter ligger jag på 5-6 reps.

Tanken slog mig idag att man orkar så mycket mer än vad man tror! Om jag innan jag sätter mig i en maskin eller tar tag i ett par hantlar, bestämmer mig för att göra 15 reps, ja då gör jag 15, inte mer. Det är där jag och förmodligen många med mig gör fel. Gör 15, men ofta har man lite kraft kvar, så se då till att krama ur den! Oftast orkar man minst en till. Och om man inte orkar så försök att pressa upp det på ren vilja och bångstyrighet! Det är de sista repsen som verkligen ger något. Repetition 1, 2 och 3 gör en inte särskilt stark, de är mer en transportsträcka till de allra sista.
Jag ska i fortsättningen försöka att inte binda mig så mycket till ett bestämt antal repetitioner, utan mer sikta på ett antal som jag minst ska klara. Allt utöver det är riktigt bra bonus!

Imorgon är det egentligen vilodag, men håller vädret i sig så får det nog bli till att skaka lite liv i mina kära inlines. Jag slutar jobba 14:00 imorgon, så vad ska jag göra hela dagen? Skulle ju kunna måla något och titta på när det torkar. Det eller inlines, vi får se.

Dagens träningslåt tycker jag passar helt fantastiskt, inte minst när man är inne på de sista minuterna i stakmaskinen och känner att man är på väg att trilla ihop. Renegade Five - This pain will do me good

2012-05-22 ? 12:04:12

Bli aldrig nöjd!

Tja!
Hade jag för två månader sedan sett mig själv idag så hade jag förmodligen varit ganska nöjd. Att gå ner såpass "mycket" i vikt och bli allmänt mindre kändes så oerhört långt bort för två månader sedan.
Nu när jag är här så är jag inte alls nöjd. Jag tror att det är bland det viktigaste att ha i huvudet; bli aldrig nöjd. Den dagen jag är nöjd, då kommer jag trappa ner på träningen, börja äta sämre och kanske börja gå upp i vikt igen. Är det vad jag vill? Nej, verkligen inte.

Självklart ska man stanna upp ibland och se sig själv i spegeln och vara nöjd och stolt över vad man har åstadkommit, men låt inte lyckan besegra viljan att bli ännu bättre! Då tror jag att man är illa ute. Sätt hela tiden upp nya mål att sträva efter, på så sätt tillåter man aldrig sig själv att vila. Efter Vasaloppet till exempel, då måste jag hitta en ny sak att jobba för. Vad det blir återstår att se.

Det är som Mikael "Prime" Hollsten och hans varumärke säger "Aldrig vila". Det är något att ha med sig i bakhuvudet. Aldrig vila.

Nu ska jag bege mig till gymmet för dagens session.




Gårdagens middag
2012-05-21 ? 18:16:52

Varför vasaloppet?

Många tvivlar på mig, eller halvskrattar lite och säger "haha, ja men då får jag önska dig lycka till då", när jag berättar att jag tänker åka vasaloppet. En del tycker att jag skulle satt ett lite mer "rimligt" mål än världens längsta långlopp på skidor. Kanske det, men det finns en anledning till att jag valde vasaloppet och inte något tråkigt lidingölopp eller liknande.

När jag var liten åkte jag en hel del längdskidor, och jag var faktiskt riktigt duktig. Redan när jag var två år tog min morfar med mig upp till berget och fick mig till att ta mina första staktag. Hade det inte varit för den mannen hade jag förmodligen aldrig stått på ett par skidor. Det var han som följde med mig på tävlingar, det var han som såg till att jag fick rätt mat innan loppen, det var han som skötte vallningen, det var han som skjutsade, det var han som aldrig sa nej. Det var han som coachade mig kan man säga.

Min morfar togs ifrån mig alldeles för tidigt. Julafton 1999 närmare bestämt. Jag fortsatte med skidor över vintern, just för att säsongen var långt ifrån över. Jag har dock inget som helst minne av den säsongen. Inget alls. Med morfar borta var det inte roligt längre.
Jag vet att han själv åkte just vasaloppet ett antal gånger och hade sysslat med längdskidåkning i hela sitt liv och blev förmodligen väldigt besviken där nere i sin grav när jag lade av.

Tanken att åka vasaloppet har funnits hos mig länge, i fler år. När jag nu bestämde mig för att förändra mitt liv och behövde en sporre för att orka hålla igång, föll det sig natuligt att välja vasaloppet. Jag vet att morfar skulle blivit oerhört glad och stolt. Så, faktiskt gör jag det inte enbart för min egna skull. Jag gör det också för honom. Morfar finns med i tankarna hela tiden. Han motiverar mig mer än någon annan någonsin kommer att göra.

Jag är inte religös och tror på gud eller sånt där, men tycker det känns bra att göra det här för honom. Det symboliserar så mycket. Så mycket mer än många av er kan tänka er. Det är helt sjukt att en person kan göra sånna avtryck på "bara" nio år, för det var så många år vi fick. Det känns jättekonstigt att jag har levt betydligt längre utan än med honom. Det känns verkligen inte så.

Idag fyller han 80 år. Grattis!


2012-05-21 ? 12:10:34

Upp i sadeln igen!

Halloj!
Efter härliga dagar i England och London, är jag nu hemma och tillbaka bakom tangenterna. Det är kul att vara bortrest, men det är så mycket skönare att vara hemma och få sova i sin egen säng, äta sin egen mat osv.
Just nu har jag känslan av att jag "rinner över". Jag levde inte på spenat och bark där borta precis.. Det blev entrecote, hamburgare och pommes. Och icke att förglömma - öl.
Kvällsmaten bestod av en hamburgare från närmsta hamburgehak. Vad ska man göra? Vi hade varken kyl eller frys på hotellet där vi kunde förvara mat, och man måste ju äta. Jaja, gjort är gjort. Inte mycket att göra åt nu.

Nu mina vänner, nu är det 10 dagar kvar till invägning och mätning. Gissa om jag kommer att köra hårt dessa dagar. Jag vet att jag har gått upp i vikt när jag har varit borta, men det ska inte få stoppa mig! Jag vill inte göra mig själv besviken genom att stå på vågen och märka att jag har gått upp i vikt. Det finns inte på världskartan.
Idag är måndag, vilket betyder det härliga 1h-passet. Jag får se ifall mina knän och höfter orkar springa idag. Eftersom vi strosade längs med Londons gator både en, två och fjorton gånger, på asfalt, så tog mina arma knän och höfter mycket stryk. Hade rejält ont igår faktiskt. Men det som inte dödar det härdar!
Såg för övrigt en kille vars fot pekade 90 grader åt sidan, överviktig, ingen högerarm samt protes på det andra benet, så jag känner att jag inte är i rätt sits att klaga över lite ont i knät. Han kunde dessutom gå...

Bara för att det är kul med bilder slänger jag upp några från resan och beger mig ner till gymmet. Nu är det full fart framåt!













2012-05-17 ? 22:16:16

Kommit till insikt

Jaha, här ligger jag och har precis tryckt i mig en flötig och nästan lite blöt hamburgare från McDonalds. Jag toppar det med en smakbit av en snickers. Det är inte enkelt att tänka på kosten när man är iväg såhär, speciellt inte när man varken har kyl eller frys på rummet.
Jag festade på en grillad bit entrecote med potatis och bearnaisesås till lunch, och så McD nu till kvällen. Hmm..
Jaja, jag har iprincip inget val. Visst, jag kan äta någon äcklig sallad till lunch, men det står man sig inte på för fem öre. Så jag får nog helt enkelt acceptera att de här dagarna kanske inte går till historien som de nyttigaste i mitt liv. Jag ska dock försöka hålla mig ifrån sötsaker och läsk! Behöver ju inte göra det värre än det är.

På måndag kör vi igen!
2012-05-16 ? 21:03:12

Dagens träningslåt och England

Halloj!
Imorgon reser jag och min familj västerut för att göra ett besök i England och London. Jag ska gotta ner mig i pannkakor, sirap och andra onyttigheter. En och annan Budweiser kan eventuellt slinka ner också. Det är ju dock skit och pannkaka att jag missar hela finalspelet i hockey-VM. Jag har följt det slaviskt och så får jag inte se finalerna. Men att se Champions League-finalen på en schysst pub i London är inte heller helt äckligt!

Det där med att gotta ner mig i diverse godsaker, jag ska verkligen försöka att hålla mig i skinnet. Jag har märkt att jag mår så mycket bättre ifall jag inte äter massa skräp. Det är helt enkelt inte värt det.
Jag ska faktiskt ta med min laptop, så något eller några inlägg kan jag säkert bidra med under tiden. Jag är tillbaka på söndag, då kör vi igen. Musklerna behöver faktiskt en lite längre vila ibland, jag får se det som så.

Tills vi hörs nästa gång så lämnar jag er med dagens träninglåt. Idag är det Corroded som bjuder upp till dans, så grabba tag i närmsta kyrkoherde och ta en svängom! 
Just det! Min kamera har redan(!) gått sönder, så den är reklamerad. Förhoppningsvis dyker det upp en ny i nästa vecka. Då blir det nya videoinlägg.

Ciao!

2012-05-16 ? 15:07:09

Lovikavantarna och motorsågen

Jag är en person som tänker mycket. Kanske bryr jag mig vid vissa tillfällen lite mer om andra och vad de har för sig, än vad jag borde, det är en brist hos mig, det erkänner jag motvilligt.
När jag är på gymmet så kan jag inte låta bli att lägga märke till saker som både irriterar mig och gläder mig. Jag tänkte göra en liten lista där jag utvärderar saker jag lägger märke till.


PLUS
+ Tjejer som vågar sig in bland de fria vikterna.
Jag kan bara tala utifrån egna erfarnheter, då jag vet att vissa tjejer drar sig för att gå till de fria vikternas fördömda håla. Varför då måntro? Svaret är enkelt. Alla frustande och testosteronfyllda karlar som stånkar och stönar som om de höll på att trycka ut en soffgrupp ur kanonröret. Cred till de som kommer ändå. Strunta i alla killar, kör bara!

+ Överviktiga
Här är en grupp människor som insett att loppet inte är kört utan bestämt sig för att ta tag i sitt liv. Vägen kommer inte vara spikrak för Agda 60 som väger in på 90 starka pannor, men hon kämpar! Det är aldrig för sent att börja träna. Det kan inte vara kul att vara överviktig, alltså rejält överviktig och sätta igång och träna. Saker och ting kan nog kännas ganska hopplösa. Men för de tappra krigarna på gymmet verkar det inte vara helt hopplöst. Kämpa på!

+ Konditionsfolket
Här har vi de som har förstått att vägen till en god hälsa och skönare leverne går inte enbart genom hantlar och svällande biceps. Man ska ha kondition också! Det är kanske inte lika kul att stå i en crosstrainer och slita som en besatt, men det är nödvändigt! Jag säger inte att man måste slita ut sig en timme på löpbandet varje gång, men i alla fall någon gång ibland!


MINUS
- Modellerna
Det finns de som spenderar minst lika mycket tid framför spegeln som under skivstången. Lägg av! Stå där och flexa musklerna som en annan pajas, vad är det för sätt? Vad tror man att folk tycker och tänker om en då? Visst, man kanske är nöjd med sin kropp och hela den biten, men kom igen. Stå och vika upp ärmarna på t-shirten och spänna ut armen i maxläge enbart för att få se sin tricep svälla som en lussebulle. Det kan du göra hemma!

- Strumpfolket
Unga killar med hybris och som halsar proteinpulver. Där har vi dem. Killar som tror att de är störst och starkast, och som tränar i strumplästen! Skärpning. Tänk på det, man ser aldrig någon över 25 träna i enbart strumpor. Aldrig! Gå och köp ett par skor, det behöver inte kosta skjortan. Slopa proteinet en månad så har ni råd sen. Det är inget luffarhem det här. Då kan ju jag komma och träna i bara kalsonger nästa gång. Vem behöver byxor liksom?

- Mösskillen
Det här förbryllar mig på riktigt. Hur i helvete, rent ut sagt, kan man träna i mössa?! Vad är vitsen liksom? Kom inte och säg "Det är snyggt", då blir jag trött på mänskligheten. Jag tycker jeans och skjorta är snyggt, men inte går jag och tränar i det! Mössa kan man ha på vintern, utomhus! Även här är det killar i 18-23årsåldern som är boven i dramat. De kanske vill svettas så mycket som möjligt för att de försöker gå ner i vikt till en viktig match i MMA - föga troligt. De med mössa är oftast de som svettas allra minst och inte ens behöver duscha efteråt. Tycker man att morgonfrisyren är lite sämre än vanligt, ja men ta på dig en keps då, eller vad som helst! Keps är egentligen inte heller det okej, men jag får väl anpassa mig en smula. Eventuellt keps, men fan inte mössa!


Redo för ett gympass. Tog en halsduk också för säkerhets skull.
2012-05-15 ? 17:43:06

Dagens träning(slåt)

Tja!
Vad skönt det är att kunna springa igen! Jag tar det ganska lugnt, men att känna att man är betydligt lättare än tidigare och att faktiskt kunna hålla ett visst tempo och känna att det inte är några problem med att öka några snäpp, riktigt gött.
Idag sprang jag 15 minuter istället för de tidigare 10. Det gick bra även det. Jag vet att jag får akta mig så att jag inte blir för ivrig och kör för hårt, då kan det "slås upp" igen och bli värre. Jag får hålla mig på 10 - 15 minuter i alla fall maj månad ut.

Jag har en tanke, en för mig ganska stor tanke med tanke på de problemen jag har haft. Jag har aldrig i hela mitt liv sprungit längre än sju kilometer på en och samma gång. Att inte ha sprungit en mil irriterar mig och är nästan lite pinsamt. Det känns som något alla har gjort. Nu är jag faktiskt i bättre form än jag varit på många år, så är det någon gång det ska testas på så känns det som att det är nu. Men som jag sa, det får vänta några veckor tills jag vet att mina knän håller.

Dagens svettsession:

- 20min crosstrainer
- 5min powerwalk
- 15min jogg/spurt
- Rygg
-Biceps


Jag irriteras av mig själv att jag tror att jag håller på att dra på mig någon form av skada hela tiden. Jag har småkänningar i vänster axel, och igår efter att jag hade sprungit fick jag ont i ett ledband(?) i höger knä. Jag har aldrig haft problem med just höger knä. Självklart ska det komma nu. Jag vill verkligen inte dras ner i någon skadegrop här nu när det går så bra! Dock inbillar jag mig själv att det blir bättre genom att fortsätta att träna och bygga upp muskelaturen runt omkring. Rätta mig om jag har fel.

Jag lagade kanonmat förut. Ingredienser: krut. *Badom-psch*
Under den riktiga matlagningen kom jag att tänka på en sak. Om man steker något, i mitt fall kassler, och lägger grönsakerna ovanpå - räknas det som ångkokta grönsaker då? Ångkokta grönsaker hör man ju var och varannan dietist orda om och att det är så himla nyttigt och bra. Jag tycker att det jag gjorde räknas som ångkokta grönsaker. De låg ju inte direkt i stekpannan, utan värmdes upp av ångan från det andra. Ska nog ta patent på't.

Dagens träningslåt då. Reckless Love - Animal attraction. Det de sjungar stämmer fan-i-mig. "Everybody's got an animal inside". Kunde inte hålla med mer. Enjoy.






Mina ångkokande grönsaker
2012-05-15 ? 12:00:27

Kommentarer

Godmorgon/God förmiddag. Lite småtufft, att innan jag slog upp ögonen idag kändes det som att klockan var 10:45, så jag chansade på det. Uret visade 10:47, är det det som kallas självkännedom? Näe, det är väl något annat? Struntsamma!

Jag tänkte bara klargöra en sak för er som kommenterar mina inlägg. Ni är inte jättemånga, men ni är några stycken i alla fall! Jag läser alla kommentarer, säkert 1, 2 och 4 gånger. Jag svarar inte på dem för att jag vill helst undvika att kommentarsfältet blir en chatt. Så känn inte att "det är ingen idé jag kommenterar, han svarar ju inte ändå". Jag svarar mentalt och genom att prestera ännu lite håradre. Där ni, där fick jag allt te't!
Till er som inte kommenterar kan jag bara hinta om att det är väldigt kul att få en uppmuntrande rad eller två, just sayin'.

Kan vi inte prova, för min skull, att alla som är inne på min blogg under de närmaste 12 timmarna, lämnar en kråka med sitt namn? Jag är så nyfiken på vilka alla är nämligen. Det är väl inte för mycket begärt? Jag tackar för förhand och beger mig ner till gymmet. Idag är det 40min kondition, rygg och biceps på schemat.
Härå!


Testar, dagen till ära, en för mig, ny sorts müsli


Dagens frükost. Röran till vänster är en tonfiskröra gjord på kvarg.
2012-05-14 ? 19:03:50

Dagens träningslåt och EM-låten

Dagens träningslåt kommer från Plan Three och heter "chasing tornados". Fruktansvärt bra låt måste jag säga.
Speciellt bra är den när de sjunger "oooh-ooh-ooh-ooooooh". Mui bien!

När vi ändå är på temat musik vill jag passa på att gratulera min vän Oscar och hans band "Neverstore". De har blivit utvalda till att göra Sveriges officiella EM-låt. Fantastiskt roligt måste jag säga! Lyssna på låten som ska leda Sverige till EM-Guld HÄR.
Gör som nästan 4000 andra, gilla Neverstore!


2012-05-14 ? 14:39:07

Dagens!

Jösses, jag kom precis på att jag har tre saker att skriva om, och eftersom jag låter fingrarna dansa jitterbugg över tangenterna när jag väl kommit igång så får jag nog dela upp det på två inlägg. Se, nu har jag redan slösat två rader!

Man ska inte svära, men jävlar vad bra det gick idag. Min lillasyster Malin gjorde mig sällskap och hade sagt att hon skulle ta följe på mig under mitt 1h-pass. Tyvärr har hon problem med en handled, så hon var okapabel till att staka. Jag å andra sidan körde på, och fort gick det!
Minns ni att jag berättade om att jag och min pappa har en pågående tävling i stakmaskinen? När jag satte min första tid så körde jag 2,5km på 10:40. Idag, under ett "vanligt" pass körde jag 2,5 på 11:00. Ja, det kanske låter lite skrytigt. Men vet ni vad? Det är min blogg! Jag får skryta lite. (Ni som känner mig vet hur jag är egentligen, så) Sånt tycker jag är roligt, när man verkligen märker att man gör framsteg, man får det på papper. I like it!

Dagens svettsession:

- 20min crosstrainer. Där Malin för övrigt nästan kräktes. Lite kul kuriosa sådär.
- 15min stakmaskin
- 15min "powerwalk" i uppförsbacke
- 12min löpning/spurt


Det var längesen ett pass tog så lång tid för mig som det gjorde idag, av förklarliga skäl. Enbart konditionen tog ju som sagt 1h. Sedan var det dags för mage. Tunga vikter och få reps, vilket även det gick bra. Passets sluttid blev 2h, på minuten!

Tänkte också klargöra en sak för er som tycker att jag är pinsam som håller på och tar kort på mig själv i tid och otid. Det är inte för min skull jag gör det, det är för eran! Jag gillar inte folk som inte kan bjuda på sig själva, och då vill inte jag vara sån själv. Jag bjuder gärna på det. Personligen tycker jag det är ganska löjligt att springa omkring och ta kort inne på gymmet, men som sagt, vad gör man inte? Så innan ni dömer mig, tänk på varför jag gör det!

Senare idag kommer dagens träningslåt!


Såg mig om i omlädningsrummet, det var tomt. Tog av mig lurarna, lyssnade ifall någon
kanske var inne på någon av toaletterna, det var tomt. Likt superhjälpten Flash ryckte
jag fram mobilen och tryckte av. Det är jag och Lucky Luke. Se till att uppskatta bilden
lite extra mycket. Det är lite som att göra något olagligt; man vill inte bli påkommen
i den här positionen...
2012-05-14 ? 11:50:44

Måndag

Idag är det måndag och jag tänkte kicka igång mitt nya schema som jag så vackert och ömt snickrade ihop i förra veckan. På agendan står: 1h-cardio och mage. Med mig idag har jag min syster som har lovat att köra precis samma saker som jag. Kul att träna med någon!

Kollade på en inspirationsvideo precis nyss. Efter att ha sett den inser jag att jag ska försöka att klaga på att saker och ting går trögt mycket mer sällan än vad jag gör nu. Inte för att jag är någon klagopelle, men ändå! Man blev peppad, rörd och ännu mer beslutsam övet att allt är möjligt genom att titta på videon. Jag länkar den här nedanför så kan ni ta er ett kik.




Rocky-style
2012-05-13 ? 19:20:08

Vilket kalas!

Igår var det fest, oj oj oj. Jag blev hembjuden till Oscar, och slog då på stora trumman. Hade laddat upp med två öl, för här skulle det festas!

Jag känner mig riktigt fet för tillfället. Nästan lite äcklig. Jag är inte nöjd med mig själv på något plan. Inte många rätt här inte! Inte nog med att jag har misskött mig matmässigt i två dagar, utan att jag sitter och ojjar mig på en blogg och säger att jag känner mig äcklig. Vad är DET för fasoner? Hur gammal är jag, 14? Skärpning Mattias. De flesta hade väl suddat ut den första raden här uppe, men inte jag. Jag står för vad jag tycker och tänker!

I alla fall. Jag har inte tränat på två dagar och jag känner mig, helt ärligt, lite stressad. Jag vet inte om det är okej egentligen. Man ska kunna vara träningsfri i två dagar utan att behöva känna sig stressad. Inget snack. Imorgon är det i vilket fall måndag, och det betyder 1h-passet, vilket ska bli oerhört skönt. Få känna sig lite duktig!

Inatt drömde jag att jag åkte vasaloppet. Det var inte så farligt som jag trodde. Man hade till och med stora transportbilar som plockade upp en och erbjöd skjuts över de tuffa passagerna. Snacka om lyx! Det var ett par vänner till mig som också åkte, de hade ledningen inför en riktigt astung stigning - där tog jag och min skjuts in på dem och vann - stort! Lätt match.

 

Partykorgen!

 

2012-05-12 ? 17:44:36

Denna lördag, inte ett liv.

Jodå, liv har det allt varit. Jag har arbetat hela dagen idag; krängt skor som aldrig förr! Jag är en riktig skokrängare jag. Behöver du skor? Kom till mig!
Man blir så bortskämd med att börja sent varje dag. Brukar alltid börja 16.00, och i och med det kan jag sova så länge jag vill på mornarna. Idag började jag 09:00, inte kul. Jag vill inte ens tänka på hur det var att börja 06:00, en kall vinterdag borta i Skara då man hade en hel dags utejobb framför mig. Hujjedamig!

Jag har kommit på en negativ sak med att gå ner i vikt och bli mindre. Jag köpte nya jeans, nu var det ett tag sen, men ändå! Jag köpte nya jeans och de var ganska tighta vi köptillfället. Nu kan jag snart inte ha dem för att de är för stora. Jag har inte råd att hålla på som jag gör! Ska jag köpa nya byxor var och varannan månad? Det går ju inte. Jag kan dra ner byxorna utan att knäppa upp dem för bövelen! Samma sak gäller skärp, snart hjälper de inte längre. Man får helt enkelt ta det goda med det onda. Risken att ni ser mig i långkalsonger på stan inom en snar framtid är förhoppningsvis/troligtvis, beroende lite på hur man ser det, stor. Eller "risk", vem vill inte beskåda barbapappa i lagom tighta trikåer? Menar det.


För att göra bilden tuff: ta kort från sned vinkel.
2012-05-11 ? 14:51:21

Dagens träning(slåt)

Hoppla!
Idag var det full fart på gymmet.

- 20min crosstrainer
- 10min stakmaskin
- 10min jogg(!)
- Ben

Idag tog jag mina första stapplande löpsteg på väldigt länge. Det gick faktiskt ganska bra. Kändes lite som Bambi på hal is, men det gör inte så mycket. Knät höll, och det är det viktiga! Jag ska fortsätta att småjogga lite smått då och då. Samma sak gäller benens muckler. De har inte blivit ordentligt tränade på alldeles för länge. Eftersom jag har haft sånna problem med vänster knä har jag inte vågat belasta det med något annat än min kroppsvikt, det duger gott och väl. Förhoppningsvis slipper jag en riktig mördarträningsvärk imorgon, men det får vi se då!

Jag träffade en trevlig äldre herre idag. Han var 72 år gammal och konstaterade att jag hade samma knäproblem som honom. Kul. Det känns oerhört bra att bli diagnostiserad med artros vid 22 års ålder. Det klingar ju 80 om namnet likt inget annat! Det var operationer hit och rehabilitering dit. Kändes bra.

Jag måste också berätta om vilken endorfin-boost jag fick idag. Jag stod i stakmaskinen och så dök en låt upp som gjorde att hela jag blev knottrig av rysningar: Itchy Daze - Blessed with a burden. Jag kände mig oövervinnerlig. Jag hade lust att skrika något. Ungefär "Kom hit då! Ja, just du! Kom och ställ dig här och se om du kan slå mig! Du har inte en chans, din klendank!" Ungefär så. Sedan skulle jag lämnat en lapp där det stod "Jag är ödmjuk, egentligen".

2012-05-11 ? 12:02:40

Passjakt, hushållsarbete och hockeykväll!

Häromdagen var det full rulle här hemma. Jag hade bjudit in till hockeykväll. Tilltugg? Grönsaker med dipp.
Sen antar jag att alla har letat efter sitt pass någon gång. Det är mindre roligt.

Jag piper iväg och tränar så kan ni titta på den här lilla videon sålänge. Inte mycket för världen, men lite i alla fall.

2012-05-10 ? 20:52:17

Dagens träningslåt!

Idag är det ett svenskt band som bjuder på dagens träningslåt. Renegade Five från karlstad, mycket duktiga! Låt väl smaka.


2012-05-10 ? 12:50:33

Träningsschema!

Som jag skrev igår, så har det känts lite "hattigt" när jag går ner till gymmet. Jag behöver struktur! Därför satte jag mig igår och knepade ihop ett litet schema. Det låter som om det var lika svårt och tog lika lång tid som att bekämpa hitler ungefär - så var det inte. Det tog 10min. True story.

Måndag:

- 1h kondition
- Mage

_____________________

Tisdag:

- 40min kondition
- Rygg
- Biceps

_____________________

Onsdag:

VILA

_____________________     Varannan vecka tungt med få reps, varannan vecka lätt med många reps.

Torsdag:

- 30min kondition                      
- Bröst
- Axlar
- Triceps

_____________________

Fredag:

- 40min kondition
- Ben/rehab

_____________________

Lördag:

VILA

_____________________

Varannan söndag:

- 30min kondition
- Bröst
- Axlar
- Triceps

_____________________

Söndagar hamnar inom en liten parentes och kan komma att förändras lite. Jag jobbar varannan helg så det får bli lite som det blir. Jag hinner träna igenom hela kroppen under veckan, så vi får se vad söndagen bjuder på. Jag kanske varierar mig lite där också, och inte bara kör bröst varje gång. Time will tell!

Det känns förövrigt oerhört skönt att ha en vilodag idag. Man ska ju, som det så snyggt heter "lyssna på kroppen". Jag har tyckt att det är en överdriven fras, men jag har ändrat mig nu. Liksom, vadå "lyssna på kroppen"? I många år har min kropp pratat ett obegripligt språk, låter lite som swahili. Jag kan inte swahili. Nu, av någon anledning har han börjar prata norska. Så nu förstår jag ungefär vartannat ord. Jag hörde "torsdag" och "vila". Jag slog ihop ett och ett, och här sitter jag nu - vilandes.


"Two-tone-face" med sin salladstallrik
2012-05-09 ? 20:31:00

Mattias bjuder till mellis

Dagens träning gick faktiskt, trots att suget inte fanns där, väldigt bra.
Jag ska sätta mig ner och skriva ett schema senare idag, ett träningsschema. Just nu känns det lite hattigt när jag går och tränar. Jag vet inte riktigt vad jag ska träna för muskelgrupp(er) eller vilken konditionsträning jag ska välja. Jag behöver lite mer struktur helt enkelt. Förhoppningsvis kan ett schema ge mig det.

Dagens svettsession
- Kondition 40min
- Biceps
- Rygg


Imorgon är det vilodag, ikväll är det hockey! Jag måste säga att jag, uppriktigt sagt, att det är oerhört tråkigt att Joel Lundqvist är skadad och borta från VM. Jag är inte särskilt hockeykunnig, men han kändes som en trygg spelare att luta sig mig. Så, nu har jag fått säga det också.

Jag tänkte bjuda upp till mellanmål. Låt väl smaka!

2012-05-08 ? 20:09:40

Dagens träningslåt!

Dagens träningslåt är ingen mindre än My Darkest Days - Porn star dancing.

2012-05-08 ? 18:00:15

Jag kryper till korset.. igen

Igår läste jag om proteinpulver, och läste då samtidigt att en sån som jag, när jag tränar som jag gör, behöver få i mig ca 250g rent protein varje dag. Jo, tjena. Jag får i mig kanske 50g. Jag började fundera på vad jag skulle göra åt det. Jag hade tre alternativ:

Alt 1: Börja äta kvarg, mer kyckling och annan proteinrik kost.
Alt 2: Krypa till korset och köpa proteinpulver
Alt 3: Strunta i allt och köra på i samma hjulspår som tidigare.


Jag valde till slut att gå och köpa mig en burk pulver. Ni anar inte hur mycket det faktiskt tog emot eftersom jag har yttrat mig på det sättet jag gjort tidigare. Dock(!), som ni förhoppningsvis minns så har jag inget problem med proteinpulver i sig eller folk som dricker det (på rätt sätt) heller. Det är de där snorungarna som hinkar i sig som om det vore vatten utan att egentligen veta varför. Själv tycker jag inte att jag går in under den kategorin. Alltså kan jag dricka det med rent och gott samvete!
Jag har problem med att peta i mig tillräckligt med mellanmål. Det problemet är nu inte lika mycket problem längre. Ta en drink och ett äpple så är det klart sen.

Jag gick till Angelica på sportgymbutiken och fick råd. Hon var oerhört duktig och verkade verkligen veta vad hon pratade om. Så efter lite "tvekande" gick jag därifrån med en tuff, svart burk. Hon har även en blogg: http://angelicaahlrik.myshowroom.se/


Om det inte framgår så kör jag "vad ska man göra?-looken".



Min häftiga, svarta burk!

2012-05-08 ? 15:39:45

Gårdagskvällen och dagens förmiddag

Tjena alla monsterdiggare!
Igår var de framme igen - frestelserna. Jag har kommit underfund med att jag varken kan eller ska undvika varenda liten godsak, hela tiden. Det blir inge bra då, i alla fall inte för mig. Det är individuellt hos alla såklart.
Jag läste om en kille igår som gått ner 15kg på två månader som inte förstod vitsen med att ha "äta-dagar". Då säger jag att jag inte förstår mig på dig.
Min goda vän Oscar kom hit. Jag bjöd på tårta och öl, det verkade vara oerhört uppskattat. Jag hade öl som jag inte håller som favorit, dem fick han hinka i sig. Han fungerar lite som min personliga slask. Tack!
Hockeyn blev lite lidande när han upptäckte min kamera. Så snart kan du se Oscar i en video nära dig!

Idag kände jag för första gången att det var lite motigt, träningsmässigt. Jag var inte jättesugen på att gå ner till gymmet, och väl där nere kände jag mig ganska uppgiven och hade faktiskt ingen lust. Allt gick trögt och kändes inte alls kul. Jag får akta mig så att jag inte trillar ner i en "svacka", det är lätt hänt. Det vet jag av egen erfarenhet.

Jag tänkte börja med att lägga upp "Dagens träningslåt" också. Eftersom jag har den överlägset bästa musiksmaken så tänkte jag att jag gör alla en tjänst genom att dela med mig. Sharing is caring!
Faktum är att både min lillasyster och flickvän tränar till min träningslista. Jorå!
Det och eventuellt en "överraskning" kommer upp senare idag.

Två mindre träningssugna individer.

2012-05-07 ? 16:40:32

Idag är det måndag!

Hej!
Ny vecka, nya möjligheter, nya klyschor. Joråsåatte.
Jag sov länge idag. Olivia hade satt väckarklockan, utan min vetskap, på 09.15. Vi bugar och bockar för detta. Det är alltid lika skönt att inte få sova ut på sina lediga dagar. Vi slog lite på telefonen så den skulle vara tyst, och somnade om. Ögonen slogs upp vid 12 ungefär. Jäklar, tänkte jag. Ni minns vad som händer ifall tösabeta sover bort dagen. Mm, precis. Jag tog mod till mig och gav henne en liten putt och viskade försiktigt att klockan är ganska mycket. Hon muttrade tillbaka att den är alldeles för mycket för att ens bry sig om att gå upp och att dagen redan är totalförstörd, livet är skit och hela den biten.
Igår låg vi och diskuterade vad hon så småningom ska utbilda sig till. Jag har en idé. Livscoach! Tänk att få börja alla deppiga vardagsmornar med Olivia vid sin sida. Det är en million-dollar-idea!

Idag är det som sagt måndag, det betyder 1h-passet. Hade någon sagt för ett par månader sedan att jag skulle konditionsträna 1h i sträck så hade jag skrattat dem i ansiktet. Nu tycker jag faktiskt inte det är så farligt. Det är till och med rätt gött! Det är då det känns att man verkligen tränar.
Jag ändrade om i mitt program lite idag. Jag lade in ett crosstrainerprogram på 20 minuter. Det gjorde allt att det började susa lite i kastanjerna!
Jag bränner utan tvekan mest kalorier i crosstrainern. 440 stycken till antalet på 20 minuter.

- Crosstrainer: 20min
- Rullband i uppförsbacke: 25min
- Stakmaskin: 15min
- Bröst & axlar

Jag blev lite orolig för min vänstra axel idag. Det känns inte som att "kulan" i axeln glider som den ska, och det började efter några minuter i stakmaskinen utvecklas en "brännande" känsla. Får hoppas att det inte är något allvarligt.

Jag ställde mig även på vågen idag, bara för att se hur jag ligger till efter helgen. Den visade en siffra som gör att jag vill jobba ännu hårdare. Sen om det var en låg eller hög siffra lämnar jag åt er att spekulera i.

I brist på bilder tänkte jag ge er en försmak på min bok "Mattias bygger hus". Jorå, den här karln har många järn i elden!












2012-05-06 ? 21:36:28

Linser och sommarstuga

Tjolahejsan!
Mitt senaste dygn har spenderats i sommarstugan. Mor min bastade 50, så vi åkte upp dit för att fira henne i den harmoni och idylliska natur som råder där uppe.
Jag utsattes för frestelser, det gjorde jag. Men föll jag för dem?
- Ja, det gjorde jag. Men nu är April över, och jag har inte riktigt lika strikta matregler för mig själv längre. Nu får jag faktiskt ta en bit tårta när någon fyller år, det tycker jag allt!

Jag hade tänkt att ge mig ut och springa i värmlandsskogarna igår, men det blev inget med det. Skorna lämnades hemma i skövde, så så var det med det! Jag får ta igen det imorgon istället. Jag skrev för ett tag sen att jag en gång i veckan kör ett 1h-pass i konditionsmaskinerna. Imorgon är en sådan dag. "Jippie!"

Vi kom hem runt 20-snåret. Jag var hungrig som en björn och föreslog faktiskt att vi skulle dela på en pizza. Jag ville ha mat så fort som möjligt och samtidigt kunna se "Mästarnas mästare". Fick jag min vilja igenom? Nej.
Olivia skulle göra linser, såklart. Det är väl det mest logiska och samtidigt det mest goda man kan komma på en söndagskväll. Linser liksom, bara namnet smakar ju vaniljglass och varma hallon. Eftersom jag är så lättsam och open minded så sa jag att linser faktiskt är oerhört nyttigt och det skulle vara en fröjd att få hugga in på de små röda fröna.
Hon gjorde någon blandning av linserna tillsammans med kyckling och en herrans massa kryddor. Det blev... okej. Jag ger den 5/10. Maten blev till slut klar, och det fanns bara ett alternativ - hålla god min, något jag börjar bli bra på.


Linslusen med sin nyskapande tallrik, som egentligen skulle innehållit fullkornsbröd.



Här är vi!



Vy.
2012-05-06 ? 00:15:19

Supermånen

Läste någonstans om någon "supermåne". Är det denna som de
menar måntro? En månbild varsågoda. (läses med restaurangröst. Gärna med ett fullkomligt värdelöst mikrofonljud till)

2012-05-06 ? 00:02:49

Åmål

Sitter just i detta nu faktiskt i våran sommarstuga, på toaletten. Tänka sig!
Jag är okapabel till att somna idag, uppenbarligen..

Imorgon är det kalas. Och kalas betyder tårta. Frågan är om jag tillåter mig själv att äta någon tårta. Är inte helt nöjd med de senaste dagarna. Varken tränings- eller kostmässigt. Vi får se imorgon helt enkelt!

2012-05-04 ? 12:00:33

Min syn på sallad

Halloj!
Något som jag har tvingat mig själv till att börja med nu när jag gör den här "satsningen", är att äta mer sallad. Jag har upptäckt, hör och häpna, att maten blir godare med sallad än utan. Den blir friskare på något sätt. Lång tid tar det inte heller. Jag är dock väldigt noga med vilka ingredienser som får vara med och leka i min eminenta salladsblandning. Isbergssallad, gurka och tomat. Det är de tre vännerna som leker datten med varandra nere i salladsskålen. Så fort Olivia, eller någon annan för den delen ska ha i till exempel majs, då är det tvärstopp. Ingen majs kommer i närheten av min sallad!

Fetaost. Den här förbannade fetaosten. Det verkar vara ett fenomen jag inte förstår mig på. Det är en omåttligt populär ingrediens i en sallad har jag förstått. Populär och fruktansvärd. Det går ju inte pilla bort det heller. Nejnej, den ska gärna smula isär sig själv så att den fullkomligt antastar hela salladsblandningen, det är då det blir som bäst. Majs ska vi inte prata om, usch! Majs, ärtor, fetaost, ja listan kan göras lång.
Ska ni bjuda mig på sallad, eller bjuder jag på sallad, ställ in er på tre ingredienser: gurka, tomat och isbergssallad. Mycket viktigt.

En aning barnsligt, kanske det. Tyvärr är det inte jag som chefar över smaklökarnas avdelning. Jag är faktiskt inte särskilt intresserad av att släppa in massa ost och annat bös i mitt centra av salladssmaker heller. De får snällt hålla sig utanför och vänta på sin tur. Dock har jag hört att väntetiden inte riktigt är bestämd..


Standard sallad. Inget krångel.
2012-05-03 ? 22:04:26

Kryper till korset

Jag hör hela tiden, allra flest tjejer, som säger "det blir så mycket roligare att träna när man har nya träningskläder". Jag brukar höja på ögonbrynet och säga att man kan väl träna i precis vad som helst, och att det inte spelar någon roll vad man har på sig.

Jag köpte nya träningskläder i helgen, och tror ni inte att jag känner mig lite smånöjd och faktiskt, på något skruvat vänster tycker det är lite roligare att gå till gymmet? Jag kryper till korset och erkänner. Det är roligare med nya träningskläder. Antar att det fungerar på samma sätt som vilka kläder som helst. Omväxling förnöjjer och nya kläder är kul! Heja!


Bjuder på det tillgjorda, stela och påklistrade leendet. Vårsågoda.
2012-05-03 ? 15:01:34

Kuddmarodören

God Tors dag på er!

Vill börja med att påminna alla er med skönsovande flickvänner där ute - väck dem i tid. Tro mig.
Det blev hus i helvete här hemma imorse när min sovkompis fick reda på att klockan var lite för mycket för hennes smak.
Det började med att jag låg och minded my own business och smygläste aftonbladet lite försiktigt, just för att inte väcka törnrosa. "Flap!", säger det. Olivia sträcker på sig och låter hennes högerhand falla ner från maximalt utsträckt läge till viloläge. Problemet var att hon tyckte att det skulle vara skönt att parkera handjäveln mellan min näsa och mun. Hon vänder sig mot mig, ler lite och fnissar. Sen kommer frågan som jag hade på känn skulle kunna riva murar: "Vad är klockan?"
Jag hann tänka både det ena och det andra innan jag svarade. Ska jag ljuga? Ska jag försöka svara ärligt fast på ett lite "inlindat" sätt? Jag valde det inlindade. "Lite för mycket svarade jag".
Olivia bröt ihop, stackarn. Kuddar flög och hennes mobil, som hade i uppdrag att agera väckarklocka, fick sig en utskällning så att han vet att han lever. Jag föreslog för Olivia att hon om någon skulle skaffa en nyskapande tatuering som lyder "Carpe diem". Det skulle vara coolt. Coolt och passande.

Hon blev dock snabbt glad igen när hon fick frukost och när vi samtidigt bestämde att vi skulle hinna med att träna innan våra jobb börjar. Träning som sagt, fjärde passet för veckan. Det känns som jag är inne i ett "flow" nu, och då gäller det att ta vara på det.

Fick igår order om att bloggen behöver mer bilder. Jag är en sån som lyssnar på den lilla mäniskan. Power to the people!





Djävulsmaskiner




En av mina asaroliga rehabövningar
2012-05-02 ? 10:01:40

Nytt rekord!

Jahaja, då vad jag här igen!
Idag ska jag, hör och häpna, jobba! Sist jag jobbade var i torsdags... Jobba och vila, det består dagen av. Jag hade tänkt att vila igår, men så blev inte fallet. Jag pallrade mig ner till gymet och körde lite. Likaså i förrgår. Nu har det blivit tre dagar i rad med ganska bra fart på gymet.

I söndags körde jag, om jag inte minns helt tokigt, en timmes kondition, då fick kroppen kämpa ordentligt.
I måndags sänkte jag svettiden till 40 minuter och igår till 30.
Trots "bara" 30min kondition igår så blev jag så trött att det smakade blod i munnen och jag var tvungen att lägga mig ner. Tog stöd mot roddmaskinen. Inge vidare skönt, men behövligt.

Jag och min gode far har en tävling, en staktävling. Jag kan knappt tro att jag skriver ut det här till allmänheten. Det är ju skamligt! I alla fall. Inför igår ledde pappa. Ja, han ledde, men vi behöver inte rota mer i det.
Tävlingen är i vilket fall som helst att köra 2,5km så fort som möjligt.

Första gången jag skulle slå hans tid blev jag så trött och hade sån träningsvärk i benen att jag trodde att min sista stund var kommen. Det var det värsta jag varit med om. Jag brukar ha det som måttstock när det gäller att berätta hur trött man är. "Såhär trött har inte jag varit sen jag tävlade i stakmaskinen". Huh hemska tanke.
Struntsamma! Han hade en tid på 10:30.
Efter att jag igår stått i crosstrainern i 20min utan en tanke på att köra stakmaskin så blev jag helt plötsligt onaturligt tävlingssugen och taggad till max. Jag ställde mig och började staka. Efter cirka tre minuter var jag lite för trött, jag trodde inte jag skulle ha en chans. Dock är jag helt sinnessjukt bångstyrig och envis som en get, så jag fortsatte i samma fart i 7 minuter till. Sluttiden då? 10:07. Jag vet att bilden inte visar 10:07, men maskinen tvärstannar ju inte så fort man släpper handtagen. Hjulet fortsätter att snurra i några sekunder.

Pappa fick sig såklart ett mms och samtidigt en ny utmaning. Stackars gubbe.


Utmana mig gärna!
2012-05-01 ? 11:43:45

Video #2

Här kommer en rykande färsk videomacka, direkt från ugnen. Håll till godo!



Jag kom på i efterhand att det är vitmossa de baddar sår med, inte lava! Vad tänkte jag med där?

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!