2012-08-28 ? 23:23:54

2012-08-28

Hej!
Vad skönt det känns att inte känna sig tvingad till att gå in och skriva 1-2 inlägg varje dag, för så mycket material har jag inte. Det känns bra att bara trilla in här lite när det passar mig och skriva av mig lite. Ville bara säga det.
 
Häromveckan när jag var på cupen nere i lysekil fick jag oerhört ont i bröstet efter en smäll. Smärtan gav sig inte, utan jag spelade med ipren och tigerbalsam. Jag ville inte verka vek inför mina lagkamrater så jag försökte att inte göra så stor grej av det. Det var som värst när jag skulle sova. Jag vaknade när jag skulle vända på mig, och att resa mig upp var som ett halvt dagsverke. 
Efter att jag kom hem har det inte blivit bättre, så häromdagen tjatade Olivia med mig för att kolla upp vad det var. En fraktur på det fjärde revbenet - ahapp.
"Tyvärr" gör de inget åt revbensfrakturer, utan det är bara att vänta ut det och låta det läka.

Jag har lite problem med att träna överkroppen för tillfället, i alla fall såna övningar där man pressar något framåt, t.ex. bänkpress. Jag tar det alltså lite piano med gymträningen just nu. Jag var dock nere häromdagen och körde ett litet "kom igång-pass". Det blev 30min löpning och ben. Dock tillräckligt för att ge mig en på gränsen till för jobbig träningsvärk i fram- och baksida lår.
På jobbet såg det ut som jag bajsat på mig när jag vankade fram som en pingvin. Jag har skrivit om det förr tror jag, det här med när en kund ber mig mäta sitt barns fot. Man vill verkligen inte, inte för fem öre. Varenda centimeter ner mot fossingarna är en pina!
 
Igår begav jag mig till boulognerskogen för några varv. Det blev faktiskt fyra till antalet, det får jag vara nöjd med! Mellan varje varv gjorde jag "dips" på en bänk, det blev väl cirka 100 stycken sånna, så idag bränner det lite lagom skönt.
 
Handboll då. Jo, jag ska börja spela i ett nytt lag nu. "Husaren allstars". Det är bröderna Larsson som har dragit ihop ett lag. Majoriteten av de som spelar är 30+ och forna handbollsspelare. Vissa mer framgångsrika än andra. Det ska bli oerhört att prova på att spela med dem. Imorgon är första träningen!
Jag spelade ju hela cupen med revbenet, så det bör gå bra även det här tror jag. Sålänge jag inte får några direkta smällar så ska det fungera.
Det blir skönt att slippa rasta det blå vidundret från 1999 10 mil bara för att spela lite boll. Nu räcker det med en lätt cykeltur på 10min till arenan. Det känns mer som min kopp te.
 
Jag får återkomma med hur allt gick. Tack hej!

 
 
 
2012-08-23 ? 20:19:00

Handbollssummering

Tjena!
Nu har jag "havets cup" på meritlistan också. Vi vann inte, inte någonting faktiskt. Förlorade 5/5 matcher. Måttligt kul.
Personligen vet jag inte riktigt om jag är nöjd med min insats eller inte. Jag visste att jag inte kunde/fick ha för höga krav på mig själv. Har man inte spelat en minut handboll i primetime-åren 16-22 ska man inte förvänta sig stordåd. Dock är jag en person som alltid ställer höga krav på mig själv. Jag vill så gärna vara bäst, tyvärr var det helt orimligt.
 
Den första matchen var total katastrof. Jag hade tilldelats #22 och Vi mötte stenungsund i huvudhallen, och jag fick koncentrera mig på att försöka ta emot passarna utan att tappa bollen. Det var ungefär på den nivån det låg.
Efter första matchen reste vi oss måttligt och spelade betydligt bättre. Tyvärr räckte det aldrig riktigt hela vägen fram. Vi förlorade samtliga matcher med 2-3 mål. På tal om mål, jag lyckades faktiskt trycka dit en strut! En strut, två utvisningar (enda i laget som lyckades få två), och en riktigt grov offensiv foul. Det är min turnering summerad.
Det var kul att testa på igen, men jag kommer inte att fortsätta att spela i karlsborg. Det blir för mycket åkande fram och tillbaka. Tänk att jobba till 18:00 för att sedan åka hem, packa väskan och dra iväg till träningen och inte vara hemma förens 22.30. Det är inte roligt. Framförallt inte när man ska köra i snö, mörker, slask och halka.
 
Nu har jag ett annat lag på gång, ett lokalt lag som spelar i division 4, alltså en division under Karlsborg. Jag tror att det passar mig lite bättre. Då slipper jag även att pendla. Jag hoppas att det blir av!
 
Någon högskola verkar det inte heller bli. Ingen högskola, inget jönköping. Jag blir kvar i Skövde och kommer att köra höghöjdsträning uppe på billingehus. Det gör susen! Nu går vi snart in i september, och då kommer snart snön! Det kommer bli hur kul som helst! Då ska vi testa vad jag verkligen går för. 
 
Idag gjorde jag mitt första träningspass på gymmet på ganska länge. Började ganska lungt. 30min löpning och lite benträning. Jag har gjort mig illa i bröstet/revben, så jag har svårt att göra övningar för överkroppen, det gör något fruktansvärt ont då. Blir det inte bättre måste jag åka och röntga det.
 
Aja, nu är det som jag har sagt 30 gånger förut - nya tag!
 
 
 
 
 
2012-08-16 ? 22:06:33

Havets cup!

Tja!
Imorgon bär det av mot lysekil. Efter att ha gått några mentala rundor med mig själv har jag beslutat att åka med.
Jag har funderat på om jag borde vara med och spela en turnering när jag har gjort 4-5 träningar på sex år, känns nästan orimligt. Sedan har jag även ådragit mig en herrans massa skavanker. Jag vill inte säga skador, men skavanker. Dock känns det rätt så bra för tillfället så när på en lätt stukning av lillfingret. Det är vänster lillfinger, så det är bara tejpa och köra på.
 
Imorgon går alltså bilarna. 15.30 står jag hoppandes utanför mitt hem (som för övrigt faktiskt börjar se ut som ett hem!). Första matchen spelas 20.30 nere i lysekil. De som står i vägen för en eventuell seger är den här gången är ett lag från division tre: Stenungsund.
Jag har ingen aning om hur mycket/om jag kommer få spela. Men jag hoppas på att få göra några inhopp i alla fall! Om inte i anfall så åtminstone i försvar.
En match imorgon, tre på lördagen, fest på lördag kväll för att sedan spela slutspel på söndag.
 
Fest ja. Här är en detalj som gläder mig!
Jag har inte börjat spela handboll igen för att ta en plats i landslaget inom ett år. Jag har börjat spela för att jag tycker det är roligt! En tanke som spelarna och ledarna i karlsborg delar med mig. Tydligen så är det av tradition att gå ut och tokfesta på lördag kväll. Jag har hört både en tretton historier om hur kul det var förra året, hur bakis alla var på matcherna dagen efter osv.
Självklart ska man alltid gå in och vinna, och när man väl står på planen och domaren blåser igång matchen - då är det bara vinst som gäller. Men allt runtomkring, det är viktigare att ha roligt!
 
Önska mig lycka till. Det här kommer att bli fantastiskt intressant! Efter helgen kommer ni få höra hur det har gått.
Tack och hej sålänge!
 
2012-08-10 ? 09:45:08

Utvecklingsbild

Jaja, fine. Jag har egentligen inte velat lägga upp någon ny bild eftersom jag inte märkt någon skillnad på mig själv den här månaden. Inte jättekonstigt med tanke på hur lite jag har tränat.

Två vänner började tjata på mig häromdagen och sa "Du kan ju inte bara ta kort på dig själv i medgångar. Visa att du är mänsklig". Och de har väldigt rätt!
Jag vill ju inte ha en blogg där allt bara är rosor och sommarängar. Lite ris ska också få plats!

Nu har inte jag några viktresultat eftersom jag inte har hittat vågen än. Ni får klara er med en bild.
Jag märker att det lägger sig som ett bildäck runt magen. Gillas inte!

2012-08-09 ? 15:25:40

Uppdatering!

Jahaja! Då var jag här igen, det är synd att jag inte tar mig mer tid till att uppdatera, det är faktiskt inte så jobbigt, och det tar inte så värst lång tid. Det är mest lathet. Folk frågar och frågar, men jag kommer alltid med samma tråkiga svar. Nu tänker jag inte ens säga "det ska bli bättring", eller liknande. Jag tänker inte leva med någon form av "press" av att uppdatera varje dag. Det kommer inlägg lite då och då helt enkelt!
 
Vad har hänt det senaste då? Ja, korsar man en avdankad, småskadad Stefan Lövgren och Martin Timell, då får ni dagens Mattias. Jag fixar och donar i lägenheten dagarna i ända. Från morgon till kväll, i princip. Jag har för övrigt semester nu, som inte kunde kommit lägligare. Allt flyttande tar så mycket längre tid än vad man tror. Vi är klara med själva flyttandet, men alla förbannade möbler som ska monteras och fixas med, det tar tid!
 
Handbollskarriären är igång igen - tror jag. Träningen i tisdags var jag tvungen att avbryta då jag skadade knät för sextioelfte gången i ordningen. Jag fick en spelares knäskål på insidan av knät, och det blev en rejäl smäll. Jag hoppas innerligt att det bara är just "en smäll", så det inte är något kajko med ledband/minskel eller liknande.
Tanken har slagit mig ifall jag har tagit mig vatten över huvudet i och med den här handbolls"satsningen". Att inte ha spelat boll sedan 16 års ålder, och att nu gå in och spela A-lagshandboll, det kanske var lite högt siktat. Vi får se.
Det är träning idag, men den hoppar jag över på grund av ,mitt knä. Nästa träning är på tisdag, då ska jag försöka vara med. Det är faktiskt cup nere i lysekil nästa helg, och ska jag vara med där och ha någon chans till någon speltid överhuvudtaget behöver jag alla träningsminuter jag kan få!
 
Det känns i kroppen att jag inte är tränad för sånt här. Jag har för tillfället: En överansträngning i axeln, sträckning i vänster framsida lår, sträckning i båda lårens baksidor samt ett sargat knä. Jag tror min farfar tar sig fram smidigare än vad jag gör för tillfället.
Dock gillar jag inte att ge upp, så jag kommer ge det några försök till. Går jag sönder mer så får vi säl se..
 
Jag har tyvärr inte några roliga bilder att servera idag, det får vi ta en annan dag!
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!