2012-06-30 ? 08:52:24

The shit just got real

2012-06-29 ? 13:04:56

Måste ta vara på dagarna

Hejhej!
Allright, det här håller inte längre. Jag kan inte nyttja min skönsömn fram till 11:00-11:30. Det är liksom försent att vakna upp då. Då är man inte uppe förens strax innan 12:00. Ska jag då äta frukost, låta frukosten smälta i magen och samtidigt inte behöva stressa för att komma ner till gymmet - ja, då behöver jag anlita superhjälten flash som personlig assistent.
 
Nu är klockan för mycket för att gå och träna - igen. Jag börjar jobba klockan 16, och ska jag då hinna med en stressfri träning samt laga och äta mat - då behövs Flash igen. Nu har inte jag någon personlig assistent vid namn Flash, så jag får lösa det på annat sätt.
Jag sa precis till Olivia att jag måste börja vakna till klocka på mornarna, hur jävligt det än är. Jag känner en oerhört stark avsky gentemot väckarklockor. Jag har vaknat till dem i 13 år, jag är trött på det! Jag har fortfarande mardrömmar om min första väckarklocka. En stor sate med ett "buzz-ljud" utöver det vanliga. Det låter som såna där larm som går inne i kärnreaktorer när världens farligaste gas har släppts lös. Helt förskräcklig var den. Och är man 12 år gammal så är inte en väckarklocka något man ivrigt sätter upp på önskelistan eller springer och köper på egen hand. Inte kan man väl ödsla en fin julklapp på en väckarklocka!
 
Från och med nästa onsdag, det är då jag egentligen inte behöver väckarklocka, men ändå behöver det. Då. Då är det dags för förändring. Väckarklockans tid är ännu en gång här! Jag ska börja ta vara på dagarna så jag hinner med det jag vill! Kanske sluta med att kasta bort dagen på långa blogginlägg..?
 
Nu ska jag jaga tag i någon bra tejp! Jag ska tejpa mina stavar så jag slipper se ut som ett övermannat brännässleoffer när jag är klar. Alltså, jag ska inte tejpa stavarna, bara handtagen - såklart.
Jag funderar också på att kolla på en ny kontorsstol. Jag avskyr den jag har. Den köpte jag för dyra pengar för inte mer än några månader sedan, men vad har jag för det? Inte något. Min vanliga tur.
 
FLASH - snabbare än blixten!
2012-06-28 ? 23:46:05

Speech of motivation

Folk frågade lite om vad det var för video jag talade om i förra inlägget.
När du känner dig lite nere, deppig eller allmänt seg - ta dig en titt och en lyssning på den här.
Det är svårt att inte bli lite extra taggad!
 
 
2012-06-27 ? 22:12:25

Hjärnspökena kan vara bra spöken

Tjing!
Nu har jag fått en liten nytändning igen. Ja, det kan svänga snabbt här hos Mattias. En motivationsvideo från min vän Johan, samt glada och peppande kommentarer från andra vänner, mer än så behövs inte.
 
En kollega och vän till mig, Sofia, pratade om ett fenomen hon kallar "hjärnspöken". Jag måste ha flera olika sorters spöken. Snälla, onda och allmänt jobbiga jävlar.
Idag härjade de jobbiga spökena som värst. Jag var, som jag skrev tidigare, igår ute och sprang. Alltså "behövde" jag inte röra på mig idag. Dock gäller det att ta vara på tillfällena när man inte är helt hopplöst uppgiven. Utan det till och med rycker lite i benen. Idag var en sådan dag. Jag gav mig ut på samma runda som igår, men idag gjorde jag lite ändringar.
 
Rundan runt boulognersjöarna är 1,3km. Rundan gör mig aningen nostalgisk, och tar mig tillbaka till högstadiet och helenaskolan. Det var på grusvägarna nere i boulogner ångest skapades och man fick sin kondition och sitt betyg svart på vitt. Under 11:00, mvg. Under 12, vg.
Jag minns att jag hade ångest i veckor innan de där "konditionstesten". Jag gick i en tvättäkta idrottsklass, och samtliga, med några undantag, var oerhört vältränade redan som 14-åringar. En av mina klasskompisar satte till exempel skolrekord på sträckan. Det var inte kul att löpa med/mot dem. Jag sprang alltid motsatt håll gentemot vad de gjorde.
 
Även idag löpte jag tre varv, och jag har nu ont i varenda led, varje muskel och samtliga ben. Kul. Det värker verkligen från midjan och ända ut i tårna. Hålfötter, vader, höfter, knän. You name it.
Idag lade jag upp det som så att jag joggade först ett varv för att sedan maxa nästa. Det sista varvet joggade jag även det.
Nästa gång ska jag ta mig tillbaka till nionde klass och springa två varv på tid. 11:30 är tiden att slå. Vi får se hur det går!
 
Har aldrig varit, och kommer aldrig vara den som gör i ordning frisyren innan träning...
 
2012-06-27 ? 12:02:48

Hellre någonting än ingenting

Halloj!
Svackor hit och svackor dit. Någon gång får det vara nog! Faktum är att jag nu är oerhört osugen på att träna och allt vad det innebär. Jag vill äta godis, jag vill äta pizza och jag vill göra så lite som möjligt.
I förrgår när det var monsunsäsong här i Skövde, struntade jag faktiskt i att träna. Det var så skönt och mysigt hemma. Igår däremot, då tog jag tag i livet, i alla fall lite. Jag kan inte förmå mig själv sitta hemma och inte göra något särskilt och svälla som en övergräddad lussedeg.
 
Jag ville inte gå ner till gymmet, och då valde jag att inte göra det. Jag gick ut och sprang istället! Knät gjorde ont i början, men när det väl blivit varmt så är det lugnt. Jag tänkte att nu när jag tycker att träning och allt vad det heter, är skit, så är det godkänt ifall jag tränar i alla fall varannan dag. Eller tränar och tränar, gör någon fysisk aktivitet.
Igår tog jag mig lunkandes ner till boulogners förtrollade skog. Där sprang jag tillsammans med tomtar och troll tre varv, och sen hem igen. Jag tog inte med mobilen/klocka, så jag vet inte hur lång tid det tog. Jag skulle gissa på 30-35 minuter ungefär.
 
2012-06-21 ? 15:10:49

Blogg.se har piffat till det!

Tja!
Idag när jag vaknade möttes jag av en ny design hos blogg.se. Till det kom flertalet förbättringar. Till exempel kan jag nu svara på kommentarer utan att det ser ut som en chatt. Kanon! Nu kommer jag vara mer aktiv och svara på det ni skriver. Nu vet ni det!
2012-06-21 ? 11:52:44

2012-06-21

Tjena hejsan!
Igår var det vilodag - alltid skönt, alltid välkommet. Idag gryr en ny dag och det är dags igen. Eller "gryr" förresten, klockan är 11.30 i detta nu. Känns lite som att dagen redan har "grytt" kanske. Eller?
Idag bjuder jag min kropp på en riktig pangbuffé! 40 minuters konditionsträning och till det en klick bröst och en skopa triceps. Smarrigt! Sås till det - vatten.
 
Förr höll jag, precis som alla andra ungdomar, brösten som favoriter när det gällde styrketräning. Förmodligen var det bänkpressen som lockade och att kunna trycka upp så mycket som möjligt. Ju tyngre desto tuffare.
Riktigt så är det inte längre. Nu bryr jag mig inte särskilt mycket om hur mycket jag lyfter, pressar eller drar längre. Styrketräning är en individuell syssla, i alla fall för mig. Sen att jag ser mina medmänniskor nere på actic som motståndare och att jag måste slå dem - det är en annan sak.
 
Förresten, är det bara jag, eller blir man sjukt nöjd när man får höja vikten i en maskin efter att en person som ser ganska stark ut, och gärna ganska kaxig också, suttit i den? Jag gillar inte personer som beter sig, eller ser, kaxiga ut. Dem ser jag som ännu större motståndare till mig själv. Det anväder jag som tändvätska när jag tränar. Jag tänker på den där killen som sitter i en maskin och ser kaxig ut, och hur jag ska spöa honom. Viktmässigt såklart, inte fysiskt.
Allra bäst är det när jag står på ett löpband, då har jag översikt över hela gymmet och kan lätt välja ut ett target att irritera mig lite extra på. Det fungerar för mig. Egentligen borde jag tacka alla er som irriterar mig, fortsätt så!
Ja, jag vet att jag inte ska tänka så mycket eller bry mig om andra. Men jag gillar det på något konstigt sätt.
 
Lånade en väns longboard igår. Kul!
 
Imorgon är det midsommar! Känns det inte lite som att hajpen kring midsommar har lagt sig lite? Eller är det bara min generation 89/90/91 som vuxit upp, och inte känner behovet av tävla om vem som kan supa ner sig först och bete sig värst? Jag kan mycket väl tänka mig att på landets alla högstadieskolor - där går snacket. Struntsamma! Midsommar är ingen, har aldrig varit, och kommer förmodligen aldrig att bli en big deal i mitt liv. Det är en vanlig helg, fast med köttbullar.
 
 
2012-06-19 ? 11:36:53

Schitzofrena jag

Tjena!
Varje gång, varje dag, som jag ska gå ner till gymmet är det numera lite motigt och lite extra jobbigt. Det går inte så bra nu kompis, det går inte så bra nu.
Varje dag slår tanken mig "Ska jag strunta i att träna och bara sitta hemma och ha det gött istället?" 99 fall av 100 slutar med ett gymbesök, och tur är väl det! När jag väl är nere på gymmet, då ger en annan tanke mig en riktig nävmacka!
Varje gång jag står på löpbandet och en peppande låt ljuder i hörlurarna spritter endorfinerna ut i kroppen likt en irriterande pollenskur en fin vårdag i april. "Kom igen nu Mattias. Nu kör vi! Nu tar vi tag i det här! Inga mer latdagar, ingen mer skräpmat".
Nästa träningsdag: "Nej, jag vill verkligen inte träna. Jag skiter i det och tittar på en film istället".

Hur vore det att hålla sig till en av tankegångarna? Tänk vad mina små celler uppe i den rosa geléklumpen får arbeta! Stackars satar. Det är inte bara ibland jag tänker såhär heller. Det är verkligen varje dag, varje gång. Som nu till exempel. Just nu sitter jag och samlar power inför träningen, samtidigt går jag en rumble in the djungle-kamp mot djävulen. En djävul som säger till mig att det är oerhört skönt att slippa lämna lägenheten idag. En djävul som bara älskar att fläka ut sig i soffan och stanna där. Det ska dock sägas att jag är starkare än djävulen, han har inte en chans!


Möt Herr blå.
2012-06-17 ? 20:34:28

Inaktivitet, Bojan och mysoverall

Tjena!
Jag ber om ursäkt för den inaktiviteten som har rådit här i vasabloggen. Det känns som jag är nere i en svacka nu, både blogg- och träningsmässigt. Nu gäller det bara att ta sig ur den så fort som möjligt!

Helgens jobb är avklarat, skönt! Nu blickar vi framåt mot en vecka med tre träningspass. Ja, ni läste rätt. Den här veckan blir det tre pass, inte fyra. Måndag, tisdag och torsdag. På fredag är det misommar, och då tror jag till och med att gymmet är stängt. Även om det inte varit det så ska dagen spenderas på andra ställen än på actic.

Jag vill också passa på att kasta en skopa skit på tv4-"experten" Bojan. Allvarligt talat. Hur väljer tv4 sina så kallade "experter"? Det måste finnas någon där ute som är mer lämpad för det jobbet. Jag kan på rak arm dra säkert 10 stycken - minst!
Som expert ska man inte vara egenkär och hålla sig själv som personlig favorit - alla kategorier. Man ska som expert inte leka överlägsen och ta fasta på att man verkligen är just "expert". Man ska som expert inte heller svära i TV. Praktarsle. Så, då var det avklarat.

Jag har inhandlat en ny mysoverall. Självklart går jag inte utanför dörren iklädd det där, men hemma så är det tokskönt. Vem har sagt att en Nilsson inte kan se ut som en Svensson?


Husvagnssemester, någon?
2012-06-14 ? 10:17:42

Hon kan!

Tja!
Jag kan kanske gå lite hårt åt min kära sambo här ibland. Hon säger till och med själv att "Mäh, kan du inte skriva något snällt istället?" Det har hon faktiskt rätt i! Saken är den att det är så mycket roligare att skriva mindre snälla saker, än snälla. Motorsågen passar mina händer bättre än vad mjuka, snälla bomullspads gör.

Jag skrev häromdagen om vilka kopiösa mängder mjöl som nu bosatt sig i vårt skafferi. Summan av kardemumman med det där mjölet resulterade i riktigt klass 1-bröd.
Istället för att jag ska gå och köpa något småäckligt bröd som möglar efter tre dagar och som man håller sig mätt på i sisådär 20 minuter, kan jag nu festa loss på dessa godingar! Jag bugar och bockar för dig Olivia, du är allt bra att ha!

Igår var det vilodag. Det känns av någon anledning som att den dagen bara rusar iväg. Jag hinner inte känna att den är träningsfri innan det är torsdag och dags igen. Inget att bråka om, det är bara göra! Jag gick upp lite tidigare idag så jag kan hinna få ha lite "dag" innan jag börjar jobba kl 16. Att gå upp tidigare är underskattat! Jag är precis lika trött om jag vaknar kl 09 som när jag vaknar 11:00, det är dessutom lika ljust ute, så klockan skulle lika gärna kunnat vara 11:00. Kanske skulle börja sätta det i system i att skutta upp då!

2012-06-13 ? 20:50:04

Fotbollskväll!

I måndags spelade Sverige mot Ukraina. Matchen slutade ju sisådär, men vi filmade lite ändå.


2012-06-12 ? 18:01:46

Mjöl, repriser och träning

Hejsan!
Då har jag varit i farten på gymmet igen! Idag gick det helt okej - igen. Det gick inte superbra, men inte heller helt dåligt.
Jag märker att jag blir starkare och starkare för varje gång jag är nere, det är oerhört kul att se, märka och känna den utvecklingen. Det gör att man inte vill sluta med att träna för att istället lägga sig på latsidan.
Jag har satt upp två nya mål också!

Nya mål:
- Klara maxvikt i latsdrag, 5 repetitioner. Brett grepp.
- 70 armhävningar utan vila.


Jag testade mina armhävningskunskaper igår - 40 repetitioner blev det. Det är jag hyfsat nöjd med ändå, men det vore coolt att klara över 50, men det känns som ett lite klent mål att sätta.

Jag ställde mig på ett löpband för att avverka 20 minuters löpning. På actic finns det tv-apparater upphängda framför alla konditionsmaskiner, oftast med kanalerna svt1, kanal 6 och tv4. Idag fanns det en tv som visade svt2. Jag hade precis startat och lunkat fram i cirka två minuter då EM-introt dyker upp. Skönt med något vettigt att se på, tänkte jag. Sure bacon. Tro fan att det är en repris av Sverige - Ukraina! Jag blev irriterad på riktigt. Jag ville verkligen inte se på det, men jag kunde ändå inte låta bli! Snacka om att "rub it in", "strö salt i såren", "sparka på den som ligger" och allt det där. Man borde strunta i att visa Sveriges förlustmatcher i repris! Det finns ingen anledning.


Jag och Olivia var och handlade idag.
Jag är, liksom Grekland, på väg mot en ekonomisk kollaps om det här vansinnet fortgår.
I min värld, när man ska baka bröd så har man vetemjöl och vatten, och that's it ungefär. Fråga Olivia vad hon säger om det. När Olivia bakar ska det tydligen vara, inte en sort, inte två sorter utan fyra sorters mjöl!
Fyra sorters mjöl?! Är det här ett skämt, frågade jag både mig själv och min handlingskompanjon. Det var det inte.
Jag har aldrig varit med om maken! Ska jag punga ut halva mitt dagsverke för fyra olika sorters mjöl?!
Tur för henne att hon är söt.



2012-06-11 ? 12:32:55

Just sayin'!

2012-06-10 ? 16:29:50

Juni kan bli tuff...

Tjena!
Pizza. Öl. Godis. Fotboll. Det var gårdagen det!
Jag har dock inte särskilt dåligt samvete för att jag tryckte i mig så mycket skräp, och det tar jag som ett gott tecken! Jag har sagt det så många gånger, både till mig själv och till andra: Man ska unna sig! Sen att jag kanske unnar mig lite för ofta och lite för mycket, det är en annan femma.
Nej men allvarligt talat, jag tränar hårt och äter bra nästan alla dagar i veckan, så jag tänker inte ha dåligt samvete. Vet ni vad, jag kommer förmodligen äta pizza imorgon också, och det står jag för! En kebabpizza med pommes, jo jag tackar. Den går inte av för hackor!

På något vis inbringar fotbolls-EM en lust till att samlas och umgås med vänner samtidigt som man tittar på 22 vuxna karlar sparka boll nere i ett av Europas öststatsländer. Det är inte konstigt tycker jag. Det som är konstigt är, att för att det ska kännas att man umgås på riktigt, måste man ha chips och öl! Alternativt godis och läsk. Det känns mer "på riktigt" då helt enkelt. Fråga mig inte varför. "Det är för att alkoholen gör att man slappnar av", säger ni. Aeh, jag håller inte med. Kan man inte känna sig fullt avslappnad med sina vänner är det grus i maskineriet.

Fotbolls-EM har precis börjat och jag känner att hela juni kommer präglas av frostiga ölglas och flytande guld. Det kommer att bli en tuff månad, helt klart. Det får bli det ultimata testet. Väger jag in på 98 starka när månaden är slut, då är det bevisat. Man måste inte leva likt en fånge på guantanamo för att tappa kilon.
Time will tell!

 

2012-06-09 ? 11:50:13

Dagens grattis och träningslåt

God lördag på er alla monsterdiggare!
Såg ni matchen mellan Ryssland och Tjeckien igår? Ryskigt bra match! 4-1 te Rössland, på den bredaste västgötskan.

Jaha, idag är det lördag. Fantastiska lördag!
Först vill jag börja med att skicka ut ett rungande grattis till världens bästa lillasyster som nu kan titulera sig som svartbältare i taekwon-do! Jag hade, självklart, tänkt att skänka ett officiellt bloggrattis till henne igår, men det glömdes bort i den fotbollshysteri som råder här hemma. I vilket fall som helst, grattis så jättemycket! Bråka inte med henne, då åker'i på däng!


























Jag tänkte också dela med mig av dagens träningslåt, eller ja, gårdagens träningslåt. Den här låten är nog den jag blivit mest taggad till i hela mitt liv tror jag. Jag är som sagt en som tänker väldigt mycket, på allt egentligen. Och när jag hör den här låten så tänker jag på alla som någon gång retats eller varit taskiga i unga år, eller i äldre för den delen, och att jag ska bevisa för dem att jag är bättre än vad de är. Det hjälper faktiskt oerhört
mycket! Alla har säkert blivit hackade på någon gång av någon. Tänk att stå och slita på löpbandet samtidigt som man drömmer om att få ge den där jobbiga ungen från ungdomsåren en riktig nävmacka!
Jag får gåshud av den här låten varenda gång jag hör den. Hoppas den kan hjälpa någon av er som läser också!

 

























2012-06-08 ? 10:52:08

Fredagen den åttonde juni

Hejhej! Idag är det fredagen den åttone juni, det är kul!
Vad står på dagens agenda måntro? Jo, ett träningspass - hör och häpna!
40 minuters konditionstränings samt en genomkörare av benen. Jag vet inte riktigt ifall jag gillar eller inte gillar att träna benen, man får en sån ohygglig träningsvärk efteråt. Lite lagom träningsvärk är okej, rentav skönt! Dock är träningsvärken jag får i just benen inte av denna värld. Förmodligen/mest troligt beror det på att jag är för otränad helt enkelt.

När jag har tränat ben och ska jobba dagen efter, är det inte helt lätt. En mamma ber mig kanske att mäta sin unges fötter för att få veta vilken skostorlek barnet ska ha. Jag tittar då med min mest vädjande, ångestladdade och valpögonaktiga blick mot henne, som jag hoppas ska kunna förmedla smärtan som kommer att stråla ändå från tåspetsarna upp till naveln i mig. Hon brukar aldrig förstå. Hon struntar blankt i mina böner utan nickar lite överlägset. En nick som visar att det är hon som bestämmer. Det är väl visserligen korrekt, men föga roligt!
När jag efter några minuter lyckats ta mig ner till fotnivå säger hon "Oj, det såg lite stelt ut hörredu". Då tittar jag på henne med en ny blick. En "I told you so"-blick. Inte heller den här gången får jag något medlidande.
Livet är allt bra hopplöst ibland.

Men vet ni vad? Imorgon ska jag inte jobba! Det betyder att jag kan sitta i soffan hela dagen utan att behöva oroa mig för min träningsvärk. Hur bra som helst!
Idag börar fotbolls-EM. Jag har sett fram emot det här såpass mycket att jag inte kunnat sova på nätterna. Jag har legat vaken till kl 03 på nätterna och funderat och grubblat över resultat. Kanske inte helt friskt eller hälsosamt, men va tusan. Det är bara varannat år (VM medräknat).
Nu åker vi!


Såhär ser jag ut när jag sträcker på mig. Jorå.

2012-06-07 ? 21:22:00

När inte tvätttiderna räcker till

Ja, ibland gäller det att vara kreativ!
Vad gör man när tvättiderna är uppbokade?
Efter dagens träningspass hade jag inga rena kläder tills imorgon - då fick duschen bli min nödlösning. Skulle ändå duscha liksom. Inga konstigheter.

2012-06-06 ? 22:37:35

En mormor med sidentunga


Idag var det vilodag, det tackar vi för! Jag har fortfarande inte riktigt kommit över det där att "låta mig själv vila". Så fort jag inte tränar så känner jag mig lite mindre duktig eller lite "pösmunkig". Det är helt fel, jag vet det. Det är något jag får jobba med. Imorgon är det i alla fall dags igen - pattarna och lungorna ska få sig en genomkörare!
På tal om pattar. Vi hade grillbjudning hemma hos oss idag, i mitt föräldrahem alltså. Mormor var där och fick se min före- och efterbild.

Mormor: Men Mattias, du hade ju bröst här!
Mattias: Mm, det kanske jag hade. (Lite småirriterad ton)
Mormor: Vadå? Det är ju sant ju! Det är väl inte elakt om det är sant?


Hyvens tant det där!
Vi hade även Malins vän Kamo på besök. En oerhört ödmjuk och trevlig kille som har en otroligt vältränad kroppshydda. Kamo visade mormor en träningsbild på sig själv, och även här sa mormor precis vad hon tyckte. Med några väl valde ord förklarade hon för Kamo att killar ska minsann inte vara sådär vältränade! Nej, de ska vara lite lagom mulliga - och där satt Kamo lite snopen.
Karln bjöd även på ett skönt citat. Jag kunde inte låta bli att fråga vad han tog i bänkpress. Jag fick till svar:

"Alltså, jag tränar inte med fria vikter. Jag får så himla stora muskler så oerhört snabbt då".

Stackars kille, det kan inte vara lätt. Kan det vara månadens i-landsproblem?
Fatta mig rätt. För att folk inte ska få fel uppfattning så sa han det absolut inte på ett kaxigt/divigt sätt. Han jobbar inte så. När man skriver ut det som ett citat, och man inte kan höra ett tonfall, finns det en risk att det kan uppfattas så, och det är alltså helt fel. Så, nu fick jag sagt det.

Good news! Min GoPro-kamera är på väg tillbaka! Eller ja, inte min kamera, den har de kasserat. En helt ny kamera är på väg till mig, så nu dröjer det inte länge förens mina egenkomponerade små alster gör entré igen.
Förhoppningsvis dyker den upp imorgon. Som jag har saknat den!


Håller med mormor. Skulle aldrig byta!

2012-06-05 ? 18:32:43

Man gör vad man kan!

Tjolavippen!
Som jag nämnt flera gånger, och som förhoppningsvis alla vet, stundar fotbolls-EM. Heter man Mattias, är vän med Robin W och har planerat att följa det slaviskt, då kommer det behövas öl. Det hör liksom till. Öl är ju inte jättenyttigt, men finns det inget att diskutera - det ska finnas tillgängligt.

Coors light, jag inbillar mig att det  i alla fall snäppet bättre än vanlig öl. Sen smakar det inte mycket heller, perfekt!
Jag är ganska fjantig när det gäller öl. Jag borde inte få kalla mig öldrickare egentligen. Det ska smaka så lite öl som möjligt, då är det som bäst. Coors, budweiser, Sol, Corona osv, det är min melodi!

2012-06-04 ? 20:44:12

Dagens träningslåt!

Det var ett tag sen jag tipsade om en träningslåt. Frukta ej, nu är det dags!

Dagens träningslåt står inga mindre än neverstore för. Deras nya "Vi mot världen" ger ett sjukt peppande endorfinrus, framförallt refrängen!
Olivia stod och sprang på löpbandet häromdagen då hon visade vilken låt hon lyssnade på samtidigt som hon pekade på sin arm - hon rös.

2012-06-04 ? 16:39:42

Lyssnar på mig själv!

Tja!
Under hela dagens träningspass grubblade jag över hur jag ska lägga upp min träning för att i det långa loppet inte tröttna. Både min kropp och hjärna säger att det är bättre att hålla ett jämnt träningstempo under en lång period, istället för att träna lite hackigt. Allt vore så enkelt om det inte vore för den lilla tränings- och tävlingsdjävulen jag har sittandes på min högra axel med sin gaffel, som ständigt säger åt mig att bara köra så hårt jag orkar! Jag kan inte låta bli att lyssna på honom.
Dock har jag varit i den här sitsen förr, att jag går ut för hårt och sedan tröttnar och så går allt i stöpet. Man ska inte heller glömma bort att fyra pass i veckan med både styrka och kondition varje gång, fortfarande är bra!

När jag var klar idag så hade jag bestämt mig. Jag trappar ner lite på det roliga. Från och med nu är mina träningsdagar: måndag, tisdag, torsdag och fredag. Inga helgdagar! Jag struntar även i mitt 1h-pass på måndagar. Istället kommer jag att köra 40 minuter varje gång, det känns bättre. Jag vet nämligen att jag kommer få svackor om jag fortsätter som jag gör. Att ständigt leva med att man måste ner till gymmet och prestera, "för att annars blir jag tjock", det är inte helt okej. Så för mitt eget bästa så lyssnar jag på mig själv och i och med det, puttar ner den lille djävulen på axeln på ett sätt som han aldrig blivit puttad förut.
Jag kommer att nå mitt mål ändå, det är jag övertygad om!
Idag har vi även fixat vårt boende till vasaloppsveckan. Det kommer bli fantastiskt roliga dagar!





2012-06-03 ? 18:58:58

Val

Halloj! Det har varit lite klent med uppdateringen nu i helgen, men det har faktiskt en, enligt mig schysst anledning.
Jag vill inte att den här bloggen ska vara en blogg där jag ventilerar precis allt jag gör. Jag kunde bloggat om hur min jobbdag var igår, men det känns inte relevant. Det här är en blogg som handlar om min väg mot vasaloppet 2013, och allt som har med det att göra. Sånt där annat trams finns det nog av i alla andra bloggar där ute. Eller vad tycker ni, vill ni ha mer uppdateringar från min "vardag"?
I alla fall, det var inte det jag tänkte ägna ett helt inlägg, så vi släpper det.

Jag är taggad på en ny träningsvecka! Jag har lite tankar hur jag ska lägga upp den, ifall jag ska ändra lite på upplägget igen. Jag känner att veckan som gick var ganska kämpig med sina fem tunga pass. Tre pass på tre dagar, vila en och sedan två pass på två dagar igen. Jag funderar på ifall jag ska låta mig själv vila alla helgdagar. Att träna den där söndagen tar emot och känns nästan som den straffar mer än den belönar.
Det kommer säkert hända att jag går och kör ett pass lite då och då på söndagar ändå, men jag vill ta bort pressen från mig själv att jag måste. Jag får fundera på det till nästa söndag, för det är då det egentligen är dags igen.
Den andra saken som gnager lite är om jag skulle ta och bara köra tunga vikter i några veckor och se ifall det ger bättre resultat. Det är dessutom så mycket "roligare" att köra tungt. Jag har dock inte bestämt mig riktigt där heller. Jag får sova på saken.

Idag köpte jag lösgodis - för tredje dagen i rad... Det är egentligen inte okej. Dock har jag inte köpt mycket! Idag t.ex, köpte jag för 9kr. Jag frågade mig själv när jag stod där inne på ica "Ska du verkligen köpa lösgodis? Ska du verkligen det?" Jag valde att köpa det för att belöna mig själv för en väl genomförd vecka. Både arbets- och träningsmässigt. Idag är det även "fredag" för mig. Jag får dock akta mig så jag inte släpper på för många tyglar nu. Har man väl släppt lite är det farligt lätt att släppa helt. Förhoppningsvis är jag disciplinerad nog att hålla mig till mina hjulspår.

Imorgon kör vi igen, 1h-pass!



Fantastiskt skönt att det finns mat klar när man kommer hem. Tack älskade Olivia!



2012-06-02 ? 19:27:46

Koss porta pro

De absolut bästa träningslurarna är utan tvekan "Koss porta pro". Och ja, jag har provat precis alla hörlurar så jag har rätt att uttala mig på det sättet.
Jag kan inte träna ordentligt utan musik. Och utan mina lurar får jag ingen musik. Spontanbesökte elgiganten, och 5 minuter senare och 250kr fattigare, var jag ett par hörlurar rikare. Tack för det!

Det här är det tredje paret jag köper. Alla tre har gått sönder i sladden, alltså börjat glappa rejält. Trots detta väljer jag dem. Det säger det mesta om hur bra jag tycker de är.

2012-06-01 ? 14:31:51

Riktigt dålig träning

Allright, idag gjorde jag min sämsta träning hittills. Fy satan säger jag.
Allt började med att jag var inställd på att inte träna överhuvudtaget. Jag hade inte lust, jag hade ingen ork och jag orkade verkligen inte ge mig ut i regnet och bli blöt. Kroppen och hjärnan sa alltså nej.

En viss person övertalade mig dock och sa åt mig att jag inte skulle vika ner mig. Och nej, jag är inte den som viker ner mig! Är inte, och kommer aldrig bli! Jag tog i alla fall mitt pick och pack, gav mig ut i regnet och knallade upp och genom helvetets portar.
Det första som händer är att jag märker att mina hörlurar gett upp. Jag ville faktiskt gråta, på riktigt. En träning utan musik i öronen - kul. Vem vill träna till Rix FM och Melissa horn liksom? Det är nämligen det som spelas i gymets högtalare.
Började med 20min crosstrainer. Hujjedamig. Kroppen kändes alldeles darrig, ville inte alls samarbeta!
Jag slutförde dock mina 20 minuter och ställde mig därefter på löpbandet i 10 skakiga minuter. Slutförde även dem. Sen var det benen som skulle köras igenom. Det gick varken dåligt eller bra, hyfsat.

Jag var så trött när jag var klar att jag tackade högre makter för att helgen och två träningsfria dagar står för dörren. Nu ska jag steka lax. Ja, det ska jag.

2012-06-01 ? 11:41:48

Typiskt!

Det är ju själva...!
Sjukt irriterande. Bra, men irriterande. Jag tyckte väl att jag kände mig sådär 500g lättare jämfört med igår. Jag ställde mig på vågen och, jodå, under 100! Jag hade ju bra mycket hellre varit under 100 igår när det var en riktig invägning, men jag får nöja mig med det här sålänge.

Nu sitter och och grubblar över ifall jag ska träna eller inte. Jag har gjort fyra pass den här veckan, och jag är föga sugen idag. Dessutom regnar det. Dock har jag tänkt att äta en pizza ikväll, och då ska jag bannemig ha gjort mig förtjänt av den!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!